Алвенорм форте + Revilab SL 06: ефективна помощ за дихателната система

<< Алвенорм форте + Revilab SL 06 >>: ефективна помощ за дихателната система

Здравата дихателна система без съмнение е необходимо условие за високото качество на нашия живот. Както е известно без дишане и кръвообращение живота на човека е невъзможен. Този общ знаменател е обединението на множество процеси в нашия организъм.
По респираторен път се осъществява доставката на жизнено важния кислород и извеждането на въглероден диоксид и на крайните продукти на метаболизма: сероводород, амоняк и други от организма. Без кислород е невъзможно протичането на жизнено необходими за организма обменни биохимични реакции. Дихателните органи участват в звукообразуването, определянето на миризми, липидния и водно-солевия обмен, имунния отговор, производството на някои хормоноподобни вещества, поддържат хомеостазата.
Бъдейки здрави, ние възприемаме дишането като даденост. Междувременно древните здравни системи като Аюрведа и Традиционна китайска медицина обръщат специално внимание на процеса дишане. Лечението и хармонизирането на организма като цяло може да се осъществи чрез различни дихателни техники. Например, на санскрит думата “дишане” се превежда като “прана”, която е синоним на понятието “жизнена сила”.
Нормалната респираторна норма в състояние на покой е около 16-18 дихателни движения на минута и с всяко вдишване, в белите дробове влиза около 500ml въздух. Но при максимално дълбоко вдишване, количеството въздух, наречено жизнената способност/обемна вместимост/ на белите дробове, варира от 3,5 до 5 литра (в зависимост от обема на гръдния кош и тренираността на белите дробове). При спортисти може да бъде и повече от 6 литра.

Дихателната система се състои от дихателни пътища: носна кухина, трахея, бронхиално дърво и респираторни органи – белите дробове. Белите дробове са разположени от двете страни на сърцето. Всеки от тях е покрит със защитна обвивка – плевра и е разделен на дялове, сегменти, лобули.
В носната кухина въздухът се затопля, почиства и овлажнява, след това той попада в бронхите, които на свой ред се разделят, навлиза в дихателни бронхиоли, по стените на които, като грозд, висят множество малки мехурчета – алвеоли. Гъста мрежа от малки капиляри оплита стените им и представлява мембрана само една клетка широка, чрез която се извършва газообмен между въздуха, постъпващ при вдишване, и кръвта, протичаща през капилярите. В белите дробове на човек има повече от 700 милиона алвеоли, а общата им площ надвишава 100 m2! Вътрешно белодробните алвеоли са облицовани със специално повърхностно активно вещество – сърфактант, което пречи на колабирането на алвеолата и я държи отворена. То предотвратява слепването на стените на алвеолите по време на дишането чрез намаляване на повърхностното напрежение на филма от тъканната течност, покриваща алвеоларния епител. Сърфактант се отделя от специален вид алвеоцити втори тип в компонентите на кръвната плазма. При възрастни той се произвежда в големи количества и постоянно се обновява. Само за 1 час се обновява до 10% сърфактант! Тази функция е много важна за газообмена, така както за обезпечаване на организма с достатъчно количество кислород е необходимо да се съхрани голяма площ дихателна повърхност на белите дробове.
Ако по някаква причина човек диша през устата, то въздуха попада в орофаринкса, заобикаляйки носната кухина и навлиза в организма без да е затоплен и почистен, което създава благоприятни условия за проникването на болестотворни бактерии и вируси. Локална защита на лигавицата на дихателните пътища от външни влияния се осъществява за сметка на неспецифичен механизъм – мукоцилиарен клирънс. Този механизъм се подсигурява от отделянето на достатъчно съдържание на слуз (осъществявано от специални букални клетки) и ефективни колебателни движения на власинките на дихателния епител, покриващи дихателните пътища. Власинките на ресничестия епител извършват колебания със скорост 16-18 пъти в секунда! В резултат на това, движението навън през мукоцилиарната система (един от най-важните вродени защитни механизми) премахва чуждите агенти: бактерии, вируси, токсини.

Повечето широко разпространени опасности за нас, особено в есенно-зимния период, проникват през дихателните органи и причиняват остри респираторни инфекции: грипни вируси, аденовируси, риновируси, реовируси и други. Към днешна дата са идентифицирани повече от 142 вируса – патогени на остри респираторни заболявания! Най-често срещаната група инфекциозни агенти, които всеки човек среща многократно. Тяхното проникване в епитела на горните дихателни пътища потиска имунната защита на организма, което води до обостряне на хронични заболявания и тяхното продължително протичане, към което, често се присъединяват бактериални усложнения.
Към основните фактори, оказващи неблагоприятно въздействие върху защитните механизми на организма и местния имунитет, причиняващи дисфункция на бронхопулмоналната система и по този начин допринасящи за развитието на заболявания, включват:
• вдишване на заразен въздух, съдържащ агресивни за човешкия организъм вещества (азотен диоксид и сяра, въглеводороди, азотни оксиди, алдехиди и нитрати), които причиняват раздразнение и увреждания на бронхо-белодробната система;
• рисково въздействие в работната среда – като различните видове прах (в зависимост от производството на – памук, брашно, дърво), токсични изпарения и газове (амоняк, хлор, киселини, фосген), въздушни течения, много завишена или понижена температура на въздуха;
• живеещи във влажен, студен климат – това допринася за развитието и обострянето на хронични възпаления на лигавицата на бронхиалното дърво;
• инфекция – често срещана причина за вторично, т.н. заразяване, спомага за сформиране на подходящи условия за инфектиране на бронхиалното дърво ( отоци, задържане на слуз, образуване на спазми, понижаване на местната устойчивост);
• предишни възпалителни заболявания на бронхопулмоналната система – често не е толкова далечни за проследяване усложнения и повтарящи се процеси;
• генетични фактори и наследствени предразположения.

Отделно трябва да споменем за негативните ефекти върху здравето на дихателната система при пушачите. както при активните, така и при пасивните. Тютюневият дим води до израждането на мигателения епител образуващ предшественици на ракови клетки. Изпушването дори на една цигара води до дисфункция на мигателния епител на бронхите и мукоцилиарния клирънс. Компонентите на тютюневия дим бързо намаляват защитната функция на лигавицата, увеличавайки риска от инфекции. Освен това се стимулира освобождаването на протеолитични ензими, които разрушават чуждородни вещества, което води до разрушаване на собствените еластични влакна на белите дробове и постепенното развитие на емфизем. Цигарения дим причинява асептично възпаление в бронхите – бронхит на пушача. Пушенето допринася за развитието на алергизация и белодробна хипертония. При това, в сравнение с активното, пасивното тютюнопушене нанася не по-малка вреда.

Най-често срещаното заболяване на бронхопулмоналната система е хроничният бронхит. Започвайки постепенно, неусетно, развивайки се постепенно в продължение на няколко години и проявявайки се само с лека кашлица и повишена умора, която обикновено не предизвиква безпокойство, заболяването при по-нататъшно прогресиране води до печални последствия, като дихателна недостатъчност и белодробно сърце(или кор пулмонале – увеличаване на налягането в белодробната артерия).
Антибиотичната терапия при развит хроничен бронхит често не е ефективна поради образувалата се неспецифичност и множеството различни фактори на обкръжаващата среда. Следователно, правилната основна стратегия е компетентната неспецифична профилактика на заболяването, т.е. мерки, насочени към – патогенетични връзки на заболяването, повишаването на местния и общ имунитет, възстановяването на увредените защитни механизми на бронхопулмоналната система и сформирането на адаптационен резерв за предотвратяване на по-нататъшно развитие на тези заболявания

За подпомагане на дихателната система, която е особено уязвима по време на студения сезон и епидемичното нарастване на респираторните заболявания, в компания Peptides бе разработен иновативния комплекс Alvenorm Forte + Revilab SL 06.
Това ефективно съчетание от лечебни препарати, благодарение на съставните си компоненти подсигуряват непептидна и пептидна биорегулация и оздравяване на дихателната система. Комплексната употреба на лекарствата има хармонизиращ ефект върху дихателната система като цяло: възстановява мукоцилиарният клирънс, повишава локалният имунитет (комплексът активира синтеза на имуноглобулин А, лизозим, интерферон, увеличава синтеза на сърфаксанта, нормализира синтеза на възпалителните медиатори,намалява отоците и бронхоспазмите, увеличава скоростта на регенерация на лигавицата на бронхите и алвеолите, намалява нивото на микробната колонизация на лигавицата).
Алвенорм форте” има репаративно, бактерицидно, отхрачващо, противовъзпалително действие поради съставните си фитоекстракти от исландски мъх, евкалипт, невен, живовляк, коприва, брусница, прополис, мента, лайка. Лечебния препарат възстановява структурата и функционалното състояние на лигавицата на бронхите и алвеолите, намалява спазмите и подуването на бронхите, нормализира притока на кислород в тъканта. В допълнение, с помощта на екстрактите от женско биле, исландски мъх и мащерка, съдържащи се в състава му – Alvenorm Forte променя реологичните свойства на храчките, подобрява тяхното отделяне, допринася за отстраняване на непродуктивния рефлекс на кашлицата. Оказва тонизиращо, патогонно (изпотяващо) и антипиретично действие (понижаващо температурата), притежава мощна антиоксидантна защита.
Влизащите в състава на Revilab SL 06 физиологично активните къси пептиди, способни да предизвикат промяна в генната експресия, което да доведе до синтез на строго тъканно-специфични структорни и регулаторни протеини, изгубени под влиянието на различни неблагоприятни фактори, като: хронични заболявания, инфекции, интоксикации и други. Ефективността на сублингвалната форма се дължи на факта, че лечебния препарат, попадайки в подезичното пространство с гъста мрежа от капиляри, е в състояние да проникне директно в кръвния поток, заобикаляйки абсорбцията през лигавицата на храносмилателния тракт и метаболитното първично дезактивиране на черния дроб. Сублингвалният метод по своята биодостъпност не отстъпва на подкожните инжекции.

Пептиден комплекс АА-14 – пептид на бронхите: премахва бронхоспазмите, нормализира реологичните свойства на секретите, въстановява мукоцилиарния клирънс;
Пептиден комплекс АА-15 – пептид на белите дробове и стомашната стена: възстановява синтеза на сурфаканта, ускорява възстановяването на тъканите на алвеолите и бронхите;
Пептиден комплекс АА-3 – пептид на слезката (В-звено на имунитета): стимулира процесите на регенерация; възстановява хормоналния имунитет и неспецифичната резистентност на организма, възпрепятства развитието на имунни възпаления.

Препоръчва се:
• за профилактика и лечение на остри респираторни вирусни заболявания;
• в състава на програми за цялостна ревитализация на организма;
• през есенно-зимния сезон;
• на живеещи във влажен и студен климат, особено в условията на големите промишлени градове;
• при наличието на вредни навици, вредни професионални условия(работа в условия на повишено въздушно замърсяване и т.н.) и неблагоприятна екологична обстановка;
• при наличие на предракови заболявания на белодробната система;
• при неблагоприятна семейна анамнеза.

Схема на приемане:
Алвенорм форте“: 1 чаена лъжичка 2 пъти на ден, преди хранене – в продължение на 1 месец.
Revilab SL 06: сутрин, преди хранене, 5-10 капки под езика. Разклати преди употреба. – в продължение на 1 месец.
*периода от 1 месец се препоръчва с цел профилактика, за различните болестни състояния – периода на приемане може да е различен, в зависимост от индивидуалните характеристики на тялото и настъпилите в него усложнения.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Връзки към каталога

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *