КАК пептидите помагат при захарен диабет?!

КАК пептидите помагат при захарен диабет?!
Пептидите доказано помагат при диабет и значително облекчават живота на пациента.
Захарния диабет е едно от най-разпространените еднокринни заболявания на планетата , както и много болни хора със скрит диабет и генетично предразположение към него. Такава ситуация служи като повод да се преразгледа традиционния режим за лечение и профилактика на заболяването.
Един от новите методи за борба с диабета се затвърждава в практиката – наред с общоприетите лекарства да се приемат и високо-ефективните пептидни биорегулатори с целенасочено действие, разработени от Санкт Петербургския институт по биорегулация и геринтология.
Създаването на тези биорегулатори е насочено към повишаване на жизнените възможности на конкретен орган и тъкан. При това следва да се отчете, че в основата си на развитие патологията в ендокринната система лежи цяла група фактори, за това е необходимо на тях да се въздейства системно с помощта на група пептиди, регулиращи: кръвоносната система, метаболизма, имунните и невроендокринните процеси.
В Научно-Пройзводственния Институт за Ревитализация и Здраве беше проведено изследване върху ефективността на пептидните биорегулатори по време на лечение на болни от захарен диабет 2ри тип (инсулино зависими) на възраст от 52 до 65 години. В традиционния метод на лечение на тези пациенти бяха включени следните натурални пептидни биорегулатори: СУПРЕФОРТ, ЕНДОЛУТЕН, ЦЕРУЛТЕН

СУПРЕФОРТ – обхваща тъканите със специфично регулиращо действие върху клетките на панкреасната жлеза, нормализират нейната функционална активност и метаболизъм, което води до подобряване в синтеза на ензимите и инсулина;
ЦЕРУЛТЕН – обхваща тъканите със специфичнно регулиращо действие върху клетките на главния мозък, повишава резервните способности на главния мозък и неговата стресоустойчивост.
ЕНДОЛУТЕН – обхваща тъканите със специфично регулиращо действие на клетките на епифизната жлеза, нормализират нервната, ендокринната, хормоналната и нещо, което е много важно – репродуктивната и имунна системи, коригира липидния и въглехидратния обмен, намалява активността на автоимунни процеси.

В резултат бе установено, че всички пациенти участвали в в изследването – 224 човека, които са приемали само препарата Супрефорт са с подобрена захарна крива на фона на глюкозното натоварване. При 195 човека от същата група на 18-тия ден от началото на лечението са постигнали показатели на нивото на глюкозата близки до нормата. На 114 болни беше намалена дозата на лекарствата, назначени от лекуващия лекар. При 168 пациента, положителните промени бяха отбелязани като стабилни в течение на 4-5 месеца след курса на лечение.
При болни 375 човека, които са приемали комплекс от препаратите – Ендолутен, Супрефорт и Церултен са подобрени показателите на кръвната захар. При 348 човека подобрението на показателите е започнало на 12-тия ден от началото на лечението. При 280 беше намалена дозата на лекарствата. Стабилни показатели в течение на 4-5 месеца след завършването на проведения курс на лечение е при 305 човека.
Трябва да се отбележи, че при прилагане на “общоприетия” медикаментозен курс на лечение(с лекарства от аптеката), подобряване на показателите на кръвната захар се наблюдават след 28-мия ден от началото на лечението. В нито един от случайте дозата на понижаващи нивата на захарта – лекарства не беше намалена, а обратно, беше повишена с цел да се нормализира съдържанието на захар в кръвта.
На основание на получените резултати можем да направим, следния извод: Най- ефективното лечение на болни от захарен диабет, а също така, много е важно да се отбележи – за предотвратяването на това заболяване при лица в средна и напреднала възраст се явява лечението с комплекс от пептидните биорегулатори – Супрефорт, Ендулотен и Церултен.
Тези пептидни биолегуратори не причиняват странични ефекти в сравнение с лекарствата от аптеката, не предизвикват усложнения и лекарствена зависимост. Противопоказания за употребата им НЯМА. За да се запазят и подържат постигнатите резултати се препоръчва повторно провеждане курса на приемане след 4-6 месеца. Дозировката се определя при индивидуална консултация за всеки от тях.

На всички е известно, че диагнозата “диабет”, вече означава зависим начин на живот в очакване на много тежки усложнения. Известно е, че много често диабета се появява в следствие на преживяна инфекция, а много вируси имат изразен тропизъм към паренхимните органи.
Условията на живот, естественно активират и фактора – стрес. Нанопептидните биорегулатори действат независимо от това, каква е етиологията на проблема. Те просто могат да от регулират отклоненията и да възстановят нормалното състояние.

Ако гастроентеролози и ендокринолози осмислят възможностите на оказаното въздействие на понижаването и преустановяването на производството на инсулин, на тях ще им се отдаде възможност, постепенно да излекуват нуждаещия се пациент. В противен случай, всеки диабетик, ако пожелае, може и сам да се погрижи за своето здраве и комфорт на живот, защото търговската мрежа може да му предостави необходимите за това, подходящи препарати.
Всеки решава сам за себе си – да остане зависим от инсулина или да възстанови и регулира работата на панкреасната си жлеза при диабет 2-ри тип, което вече е ВЪЗМОЖНО

А сега, Приятели,
искам да ви дам няколко резултата за снижаване нивата на захарта, както и при диабет:
Ирина ххх : Споделям много добър резултат по намаляване нивата на захарта, при неинсулино зависим диабет. Както се оказа – Ендолутен, Владоникс и Церултен – успешно снижиха и подържат стабилни   показателите на кръвната захар на моя роден дядо(много голям скептик, едва го уговорих да приема каквото и да е, свързано с неговото здраве). И тези препарати се съгласи да приема само за простатата. Ето как работят нашите препарати на целия организъм.
Още искам да споделя, мощния резултат свързан със захарен диабет. Мисля, че тази информация, ще бъде интересна за всички. Това, че захарта от 22 се е понижила до 6 само с пептидни биорегулатори, а това е много окуражаващо. Резултата трябва да се затвърди с 6 месечен прием. Нужно е към проблема да се подходи комплексно и тогава няма да има скокове, както това се е случило при хората. Има примери в Прибалтииските страни, когато там са приемали системно и комплексно и са се избавили, дори от инсулина. Но както е казал Давид Амиранович, половин годишно закрепване, даже захарта да не е в норма, обезателно със съобразена диета и прием на пептидни препарати.
При захарния диабет страдат на първо място кръвоносните съдове и е от съществено значение да се подържа кр. система, костните тъкани, органа на зрението и всичко това го има в нашата компания Peptides – НПЦРиЗ, която се подържа от Правителството на Русия, учените от Санкт Пеербургския Институт и ако на вас ви е интересно, можете да се запознаете с пептидните биорегулатори тук в сайта

Пожелавам на всички хора здраве, щастие, светлина, любов към живота и към самите себе си, на първо място, скъпи Приятели!
Автор: д-р Елена Шалюта – биолог, мед.специалист, дипломиран специалист по пептидни и не пептидни биорегулатори – Россия / г. Кемерово.

Повече за пептидите от серия Цитомакси, вижте тук.


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *