Онкологията – страхът на 21-ви век!

Геопротективен комплекс «Енсил + Revilab SL03»
Съвременно средство за пептидна и непептидна биорегулация в подкрепа – работата на организма, профилактика на туморни заболявания и предотвратяване на преждевременното стареене


Навярно, един от най-големите човешки страхове в нашия живот е страхът от срещата ни с онкологична диагноза. И това не е изненадващо! Предизвикващата ужас диагнозата «рак» все още се асоциира с леталния изход от нея. Действително, онкологичните заболявания са една от водещите причини за смърт, както в световен мащаб, така и в Русия, и са на второ място по честота след сърдечносъдовите заболявания. В края на 2018 г. регистрираните на онкологичен отчет са три милиона седемстотин шестдесет и двама души, всеки тридесет и девети руснак живее с онкологична диагноза! Според статистиката, през последните двадесет години, честотата на онкологична заболяваемост сред мъжете се е увеличила с 27%, а сред жените – с 20%!
Но има и добра новина. Благодарение на съвременното развитие на медицинската наука, онкологичната диагноза най-накрая престана да бъде присъда. Проблемът, обаче в нашия манталитет, остава. Диагнозата «рак» все още се възприема с ужас и хората не бързат да се консултират с лекар. Важно е да се разбере, че в по-ранните етапи на откриване (първи и втори стадии), туморът по-добре се подава на лечение и е възможно да се достигне до пълно изцеление.
Съществува понятието «онкологична бдителност» – проявена от всеки лекар в медицинско заведение, който изследва пациента и изключва подозрителни, по отношение развитие на туморен процес, симптоми. Въпреки това, внимателен трябва да бъде не само лекаря, а и всеки съвременен човек. Необходимо е да се свържете с медицински специалисти навреме, да се подложите на медицински преглед и да извършите компетентни превантивни мерки.

Превантивните мерки се разделят на първични, вторични и третични.

Първичните мерки са насочени към намаляване на негативното въздействие на канцерогенните фактори и към повишаване на антитуморната защита на организма. Това е така наречената онкологична профилактика. За да започне онкопроцес в човешкият организъм, трябва да съвпадат много и различни негативни фактори и условия. Значителна част от тях можем да занулим чрез адаптиране начина на живот и хранене.

Превръщането на клетката в туморна е многоетапен процес, който може да се развива в продължение на много години и дори десетилетия. Промените започват като резултат от взаимодействието на външни неблагоприятни фактори и процеси в клетката (генетични и епигенетични). Особено опасни и следователно класифицирани като канцерогени, т.е. вещества, които причиняват ракови трансформации на клетките (канцерогенеза), са следните фактори:

 • Физически – Въздействието на йонизиращите облъчвания в резултат от работа в производствено-опасна среда или като следствие на многократна медицинска диагностика, при дълги авиополети, поради по-силно ултравиолетово облъчване при увлечение към използването на солариум или продължително излагане на слънце;
 • Химически – Вдишване на токсични компоненти, като тютюневия дим, производни на нитрати, азбест, плесен, арсен и др. Когато живеете в екологично неблагоприятни райони, когато работната среда е опасна;
 • Биологични – Те включват някои патогени на инфекциозни заболявания. Названията на водещите позиции са- бактерията Helicobacter pylori, някои (онкогенни видове) вируси от човешки папиломи, херпес, хепатит В и С, трематоди и т.н..

Всички тези фактори оказват увреждащо въздействие върху ДНК – генетичния апарат на клетката, в отговор на което възникват мутации в нея. Те могат да засегнат гените (проонкогени), промяна в състояния които довеждат до неконтролируемо делене на клетките. Излагането на канцерогени също може да промени работата на гените, които възпрепятстват развитието на безконтролното делене. Това са онкосупресорни гени, които включват както гените за възстановяване на повредената ДНК, така и гените за самоунищожение на увредената клетки. Това явление се нарича “апоптоза» .

Отделно трябва да се каже за стареенето на организма, особено за преждевременното стареене под въздействието на такива негативни фактори, като риска от развитие на туморни заболявания. С остаряването намалява и активността на възстановителните процеси на ДНК (генетичния апарат на клетката, в следствие липсата на енергия и субстрати) и настъпва възрастово намаляване на функционалната активност на имунната система. Тези фактори допринасят за натрупването на “грешки”, които предизвикват онкологични процеси в клетката.

Роля в тумурното израждане на клетките също така могат да изиграят хормоналните нарушения (например, на фона на острия или продължителен хроничен стрес), подтискащите имунната система състояния и нарушенията на циркадните ритми на тялото (регулиране на метаболизма, нивата на инсулин и глюкоза, производството на хормони, температурата на тялото, активността на мозъчните вълни и регенерацията на клетките). Така, до 1000 туморни клетки могат да се образуват в тялото за един ден, но нормално функциониращата имунна система може да ги открие и унищожи.

Хормоналните нарушения водят до отклонения на хомеостазата и също са рисков фактор за развитието на онкопатологията. В развитието на мутагенезата оксидантният стрес също играе важна роля, която осъществява своето влияние с помоща на увреждащото действие на свободните радикали. В тези случаи клетката страда от недостиг на енергия и субстрати, а поддръжката на целоста на генома е много енергоемък процес. За разпознаването на увреждане и възстановяването на ДНК от десетки ензими е необходимо адекватно енергийно снабдяване на клетката. При недостиг на субстрати, кофактори и енергия скоростта на мутагенезата ще превишава многократно скоростта на възстановяване. Ще се получи натрупване на “грешки”, репликацията им в нови клетки и в следствие – туморна трансформация.

Смята се, че около 30% от смъртните случаи при онкологични заболявания могат да бъдат избегнати, ако бъдат взети адекватни профилактични мерки. Също така е необходимо да бъде проведена правилна ранна диагностика и лечение.

Към факторите за развитие на онкологичните заболявания на които можем да повлияем, т.е. фактори за модифициране на риска по данни SEOM (Spanish Society of Medical Oncology, Испанско общество за медицинска онкология), се отнасят:

 • активно и пасивно тутюнопушене
 • наднормено тегло, затлъстяване, метаболичен синдром
 • злоупотреба с алкохол
 • прекаляване с калорийно хранене. Прекаляване с сол и захар, прекаляване с червено месо и продукти от червено месо
 • недостатъчно приемане на пълнозърнести и бобови продукти, плодове и зеленчуци
 • ниска физическа активност
 • замърсена околна среда, работа във вредно производство, подлагане на йонизиращо лъчение, прекомерно подлагане на ултравиолетова светлина, подлагане на нейонизиращо лъчение в радио- и микровълнов диапазон
 • инфекциозни заболявания (Helicobacter pylori, херпес 8-ми тип, хепатит В и др.)
 • социално неблагополучие

Сега, през лятото е необходимо да помним и съблюдаваме всички известни прости правила за профилактика на онкологичните заболявания:

 • защита от слънчевото въздействие по кожата на откритите места. Особено важно е това за светлокожите и възрастните хора
 • използване на слънцезащитни продукти с достатъчен фактор на защита
 • своевременно лечение на хронични рани и обриви
 • предпазване на бенки, брадавици, родилни петна от механически травми и премахването им само в лечебно заведение

Разработването на геропротекторният комплекс «Енсил + Revilab SL 03» е базирано на основата на съвременни научни изследвания. Работата по препарата «Енсил» е продължила 6 години. Комплекса представлява мощно ревитализиращо средство, предназначено за профилактика на онкозаболявания (онкопротектор) за хора, изложени на продължително въздейсвие на неблагоприятни фактори, имаши фонови заболявания, предразполагащи към развитие на онкопатологии. Неговото действие е насочено към поддържане и възстановяване на процесите по детоксикация на клетките, подпомагане на клетъчното възстановяване, подобряване работата на имунната система, защита на организъма от оксидантния стрес. С превантивна цел при хора, живеещи в неблагоприятни екологични райони и условия, при хора, имащи вредни навици, хронични интоксикации, физически и емоционален стрес.

Действието на «Енсил» се осъществява благодарение на синергизма на влизащите в състава му високоефективни компоненти: L-карнитин, L-цистеин, янтарна киселина, екстракт от ехинацея, коензим Q10, както и витамини от група В, никотинова киселина, биотин, витамини А, D, Е, C.

L-цистеин – мощен антиоксидант, който спомага за неутрализирането на много токсични вещества и предпазва оранизма от вредното въздействие на радиацията. Ускорява възстановителните процеси на тъканите, свързва тежките метали и разтворимото желязо. Ускорява изгарянето на мазнините и производтсвото на енергия. Цистеинът е предшественик на глутатиона – основният компонент на антиоксидантната защита на клетката, която неутрализира ксенобиотичните молекули (различни токсични вещества), а също така и страничните ефекти на лекарствените средства.

L-карнитин има основно регулиращо действие при разграждане на мазнините в организма.

Янтарна киселина регулира дишането на клетката, ускорява разграждането на мазнините и синтезиране на енергия. Тя е детоксикатор. Стимулира защитните сили на организма.

Коензим Q10 (убихинон) е отговорен за натрупването и запазването на енергията в клетките. Това вещество е едновременно клетъчен енергетик, работещ на ниво митохондрии в клетката (осигурява пълното отработване на биохимичните цикли на тъканното дишане и образуването на високоенергийните молекули на аденозинтрифосфат) и мембранен стабилизатор, предотвратяващ увреждането на фосфолипидите (чрез блокиране на активните форми на кислорода). Убихинонът увеличава енергийния резерв на клетките, а клетката с голям запас на енергия е по-издръжлива на глад и оксидантен стрес. Това е пряко свързано с намаляване на риска от повреждане на ДНК и поява на мутации. Убихинонът е имуномодулатор и основен онкопротектор и осъществява производството до 95% от общата клетъчна енергия.

През 1978 г. Питър Митчел е удостоен с Нобелова награда за доказване на ролята на Коензим Q10 в енергийните процеси в организма.

Витамин Е (токоферол) намалява активността на свобонорадикалните реакции в бързоделящите се клетки: лигавици, чревен и бронхиален епител, ембрионалните клетки. Този ефект лежи в основата на положителното действие на витамина в регулирането на репродуктивната функция при мъжете и жените (от. гр. tokos – потомство, phero – нося, давам). Защитава витамин А от разрушителното действие на свободните радикали и остатъците от мастни киселини. Защитава мембранните фосфолипиди от пероксидацията. Той е универсален защитник на клетъчната мембрана.

Витамин А (ретинол) неутрализира свободните кислородни радикали. Активира рецепторите за много фактори на разтежа. Стимулира деленето и диференцирането на клетките на бързоделящите се тъкани: хрущял, костна тъкан, сперматогенен епител, плацента, епител на кожата, лигавици, имунна система.

Влизащите в състава на «Revilab SL 03» физиологично активни къси синтезирани пептиди, са способни да коригират работата на гените, водещи до синтез на строго тъканноспецифични структури и регулаторни протеини, и като следствие – активират и регулират регенериращите процеси, загубени при различни неблагоприятни фактори: хронични заболявания, инфекции, интоксикации и др. и въвеждат тези процеси в оптимален режим в съответствие с физиологическата възраст.

«Revilab SL 03» е предназначен за сублингвално приложение, което обезпечава бързото навлизане на активните съставки (пептиди) в кръвния поток. Сублингвалният път на въвеждане е сравним по ефективност с парентерален път (интравенозен, интраартериален, подкожен, мускулен, лумбален, инхалационен път и др).

Пептид на епифизата (АА-1) има селективен ефект върху клетките на невроендокринната система, нормализира метаболизма в клетките на епифизната жлеза и секрецията на мелатонин, регулира хормоналния метаболизъм, има регулаторен ефект върху целия оранизъм и по-специално върху епифизата.

Основните функции на мелатонина са: регулиране на циркадните ритми на организма, осигуряване на репродуктивна функция, антиоксидантна и антитуморна защита. Мелатонинът има регулиращ ефект върху ендокринната, нервната и имунната системи.

За да се предотврати преждевременното стареене и да се осъществи синхронизацията на всички процеси в организма, е необходимо достатъчно производство на собствен (ендогенен) мелатонин. Но с възрастта и под въздействието на различни неблагоприятни фактори, неговата секреция намалява, а това води до дисбаланс на системите на организма и преждевременното им износване. В днешно време хората могат лесно да променят часовите си зони, да ходят на почивка или в командировка, да работят на смени, будуват през нощта. Всичко това се отразява на регулирането на циркадния ритъм и създава условия за десинхронизация и, като следствие, ускорено стареене. Като камертон в човешкото тяло, мелатонинът осигурява адаптацията на организма към стреса.

Пептидни комплекси АА-2 и АА-3 – това са пептиди на тимуса (Т-звена на имунитета) и далака (В-звена на имунитета). Тези комплекси нормализират работата на Т- и В-лимфоцитите, възстановяват хуморалния (В-лимфоцити) и клетъчния (Т-лимфоцити) имунитет, повишават неспецифичната резистентност на организма, предотвратяват развитието на автоимунни реакции и патологично възпаление.

Петид на Т-звено (АА-2) на имунната система е особено активен срещу туморни клетки, тъй като специфични Т-лимфоцити(Т-убийци), участват в разрушаването на клетки, мутирали от рак.

Пептид на Б-звено (АА-3) на имунната система, в допълнение към имуномодулаторната активност, има способността да стимулира процесите на регенерация в клетките, увеличавайки степента им на възстановяване в случай на увреждане. Той засяга лимфоидната тъкан в организма, което също допринася за развитието и секрецията на ендогенен мелатонин в периферните тъкани (клетки на стените на стомашно-чревния тракт, клетки на белите дробове и дихателните пътища и др.).

«Revilab SL 03» e ефикасен за имунен дефицит (първичен и вторичен), за профилактика на рак, за корекция на хронична интоксикация с различна етиология, за рехабилитация след инсулт, инфаркт и други съдови инциденти, след предишни операции и наранявания.

Геропротекторен комплекс «Енсил + Revilab SL 03» се препоръчва:

 • в програми за ревитализация във възрастови групи над 40 години за увеличаване на защитните сили на организма, предотвратяване на преждевременното стареене;
 • като средство за вторична превенция на ракова патология при наличие на предракови и подлежащи заболявания (миоми на матката, ендометриоза и др.), метаболитни заболявания (диабет, метаболитен синдром, атеросклероза), други хронични заболявания;
 • при повишен физически и психически стрес, живеещи в мегаполис, с чести дълги пътувания и т.н .;
 • при астеновегетативен синдром;
 • в рехабилитационни програми след заболяване, нараняване, операция;
 • при лекарствена терапия на рак за корекция на състоянието и предотвратяване на усложнения.

Схема на приемане

 • За профилактика:
  «Енсил» по 1 капсула два пъти на ден преди хранене в продължение на един месец
  «Revilab SL 03» сутрин преди хранене по 5-10 капки под езика в продължение на един месец. Преди употреба разклатете флакона
 • Усилена
  «Енсил» по една капсула три пъти на ден преди хранене в продължение на един месец
  «Revilab SL 03» сутрин преди хранене по 5-10 капки под езика в продължение на един месец. Преди употреба разклатете флакона


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *