Какво е нужно да се знае за Цитомаксите

Цитомаксите са геропротектори, създадени на базата на естествени пептиди. В асортимента си компания Peptides Ви предоставя линия от препарати, състояща се от 21 продукта. Всеки от тях съдържа специфичен пептиден комплекс, тропен към определен тип тъкан в човешкият организъм. По този начин пептидите, изолирани от чернодробната тъкан, активират синтеза на протеини именно в чернодробните клетки, без да влияят върху метаболизма на други тъкани, което позволява използването на цитомакси да е целенасочено, регулирайки работата на специфични тъкани и органи.

Освен това, важна особеност на пептидните препарати е, че те нормализират естествените процеси на самолечение в клетката, следователно употребата им не предизвиква странични ефекти и предозиране. При използване на пептидни биорегулатори няма синдром на отнемане, тъй като пептидните молекули не са хормони и не задействат механизма за отрицателна обратна връзка, който е в основата на деактивирането на функцията на техните собствени ендокринни жлези, когато се използват синтезирани хормонални препарати. Ефектът от биорегулатора може да бъде насочен както към увеличаване, така и към намаляване на регулираната функция, следователно може да се използва както за увеличаване, така и за намаляване на активността на органа и тъканите. Така например, пептидът на щитовидната жлеза тиреоген е ефективен в случай на хипо- и хипертиреоидизъм, а пептидът на епифизната жлеза чрез възстановяване на механизмите за адаптиране на стреса може да нормализира имунната система както при имунодефицит, така и при автоимунен процес. Пептидните биорегулатори са напълно съвместими помежду си и с други биорегулатори и лекарства.

Цитомаксите Peptides са доказали своята ефективност при патологии като атеросклероза «Вентфорт» , имунодефицити «Владоникс» , хроничен хепатит «Светинорм» , спинална остеохондроза «Сигумир» , хроничен панкреатит «Супрефорт» и автоимунен тиреоидит «Тиреоген», енцефалопатия с различна етиология «Церлутен».

В момента проучването на ефективността на цитомаксите се продължава от служители на научния отдел Peptides.

Доказана е високата ефективност на схемата: «Вентфорт»«Церлутен» «Светинорм» при пациенти с церебрална атеросклероза. В проучване, включващо повече от 1000 пациенти, е получено значително подобрение на интегралните функции на мозъка и нивото на кръвния липиден статус.

Доказана е ефективността на схемата «Супрефорт»–«Церлутен»–«Эндолутен» при диабет. Употребата му доведе до значимо статистическо понижение на нивата на кръвната захар и позволи да се намали дозата на антидиабетни лекарства, използвани от пациентите.

Схемата «Сигумир»«Владоникс»«Церлутен» се препоръчва на пациенти с остеохондроза на гръбначния стълб. Включването на пептидни биорегулатори в курса на стандартната терапия даде положителна динамика на заболяването в повече от 50% от случаите. Схемата имаше най-голям ефект в групата с типични дегенеративни промени.

На IX Европейски конгрес на геронтолозите и гериатрите в Гьотеборг през май 2019 г. беше представен доклад на Д. А. Горгиладзе, Р. Н. Пинаев и В. А. Александров „Комплексна употреба на пептиди за предотвратяване на ускорено стареене на яйчниците при жените през втората половина на репродуктивния период “. Докладът казва за ефективността на пептидната терапия с яйчниците «Женолутен» и епифизата «Эндолутен» при 276 пациенти на възраст от 34 до 38 години с умерено намаляване на репродуктивната функция. Проучването на ефективността на комплекса от пептидни препарати е проведено от септември 2013 г. до юни 2018 г. в московския клон на “Центъра за ревитализация и здраве” на компанията Peptides. Доказано е, че използването на комплекс от пептидни лекарства при пациенти с намалена репродуктивна функция допринася за подобряване на общото благосъстояние и лабораторните показатели.

Горепосочените изследвания показват високата ефективност на цитомаксите, които могат да се използват не само за коригиране на съществуващите патологии, но и за навременна превенция на дегенеративните промени в органите и тъканите.

Виж пълната гама продукти от серията Цитомакси.


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Превод от руски: Александра Пирогова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *