«Ревимайт» – източник на енергия и отлично здраве

Днес на Земята живеят 7,7 милиарда души. В момента населението нараства с около 90 милиона души годишно. Заедно с това нарастват потребностите на хората от хранителни продукти, обемът на промишленото производство, животновъдство и растениевъдство.. Рафтовете на супермаркетите са затрупани с ярки, красиви опаковки, но какви са продуктите на съвременната хранителна индустрия? Но можем ли да вярваме на рекламите, които ни убеждават в ползата на тези продукти за нашето здраве?
Развитието на хранителната индустрия позволи да се увеличат обемите, да се намали себестойността на продукти, но съвременната високотехнологична обработка доведе до факта, че рафинираните, висококалорични ястия за бързо хранене не съдържат достатъчно биологично ценни вещества – нутриенти, необходими за жизненоважни функции на организма, тоест те имат незначителна хранителна стойност.
Хидропонично отглеждани плодове и зеленчуци, събрани незрели, обработени с консерванти и съхранявани в продължение на месеци. Месото на животни, отгледано с помощта на хормони, антибиотици и комбиниран фураж. Помислете колко безопасни са продуктите, които съдържат много изкуствени химически добавки, които не се срещат в природата, а са създадени от съвременната хранителна индустрия?

Тъжната истина е, че захарта, животинските мазнини, трансмазнините и солта вече са част от повечето храни. В допълнение, продуктите съдържат консерванти, оцветители, подобрители на вкуса и други не особено полезни компоненти. И се оказва, че на настоящия етап хранителната индустрия просто унищожава човешкото здраве и необоснованата консумация на такива продукти, сляпото придържане към привлекателните рекламни призиви може да доведе до трагични последици. Ако искаме да поддържаме здравето си, трябва да разберем какво всъщност ядем, защото „спасението на давещите се е дело на самите давещи се“.

Съвсем наскоро, когато химическата и хранително-вкусовата промишленост все още не бяха достигнали такива технологични висоти, както днес, биологичната стойност на продуктите беше различна. И човешкото тяло еволюционно се адаптира точно към него, а не към модерната, красива, силно рекламирана, но недостатъчна, за да покрие нуждите на тялото, тоест „празна“ храна.

Днес всички сме наясно, че доброто хранене е от решаващо значение за поддържане на добро здраве. Например, може да намали разпространението на затлъстяване и диабет с до 70%!
Храненето е така нареченият променящ се фактор (тоест можем да го коригираме), който влияе пряко върху функционирането на организма. Ако хранителната стойност на продуктите не задоволява нуждите на организма по отношение на количеството и пропорцията на хранителните вещества, тогава в работата му възникват метаболитни нарушения, което води до по-нататъшно развитие на проблеми. Особено внимание на този фактор си заслужава да обърнат хората, генетично предразположени към хронични метаболитни заболявания.

Основните нутриенти, тоест вещества, които осигуряват жизнената активност на жива клетка и навлизат в тялото ни от околната среда, включват мазнини, протеини, въглехидрати, витамини, микроелементи и антиоксиданти. Важна роля във физиологията играят баластните вещества на растителните храни: разтворими и неразтворими диетични фибри.

За съжаление рациона на един средностатистичен градски жител основно се състои от висококалорични рафинирани или сладки храни, които в излишък съдържат животински мазнини и бързи въглехидрати, тоест говорим за продукти с висок гликемичен индекс, получавани постоянно и в повече. Бял хляб и сладкиши, колбаси, сладолед, сладки напитки, бърза храна бързо повишават кръвната захар, което представлява сериозна заплаха. Те допринасят за развитието на основния механизъм на много сериозни заболявания – инсулинова резистентност. Освен всичко друго, крайните продукти за гликиране, получени в резултат на консумацията на такива храни, са основната причина за преждевременно стареене!
А естествените продукти, към които тялото ни е адаптирано еволюционно, напротив, имат нисък гликемичен индекс, не причиняват резки скокове на глюкоза в кръвта, следователно предпазват организма от развитието на инсулинова резистентност и последващ диабет тип 2, затлъстяване, сърдечно-съдови и онкологични заболявания.

Ако към редовното неправилното хранене добавите пасивен начин на живот, липса на движение, замърсена околна среда, хронични психоемоционални претоварвания и постоянна липса на сън, ефектът ще бъде експлозивен! Следователно ситуацията изисква задължителна обмислена корекция.

Да, всички знаем примери за късметлиите, които ядат всичко, което искат, и в същото време остават в добра форма, обаче повечето хора имат напълно различни първоначални данни за генетиката. И освен това, дори при тези „късметлии“ подобния начин на живот задейства процеси, водещи до развитието на болести на цивилизацията: „синдром на изобилието“, или кардиометаболичен синдром, и атеросклероза.

Потвърждавайки гореизложеното, трябва да се отбележи, че метаболитният синдром се среща средно при 30% от населението на икономически развитите страни и разпространението му вече започва да се превръща в епидемия!

Метаболитният синдром представлява цял комплекс от нарушения: наднормено тегло, последващо затлъстяване, намалена тъканна чувствителност към инсулин (инсулинова резистентност), високо кръвно налягане (хипертония) и повишена тромбоза. След нарушаването на липидния метаболизъм се засяга метаболизма на въглехидратите и пуриновия метаболизъм.

При метаболитен синдром се наблюдава повишаване на нивото на липопротеините с ниска плътност – така наречения лош холестерол. Те лесно проникват през стените на кръвоносните съдове и се отлагат там. Това води до развитие на атеросклеротични промени в съдовете и служи като рисков фактор за инфаркти и инсулти. Намалява се и нивото на липопротеините с висока плътност – „добрия” холестерол, които не проникват в съдовата стена поради по-големите молекулни размери. Увеличаването на количеството на мастната тъкан също води до повишена секреция на възпалителни молекули – защото мастната тъкан е мощен ендокринен орган, който отделя редица хормоноподобни вещества. С други думи, още една опасност, в която се крие наднорменото тегло, е високо ниво на системно (общо) възпаление.

Метаболитният синдром всъщност е стадий на преддиабет и изисква лечение, което се състои преди всичко в коригиране на начина на живот и по-специално- структурата на храненето.

Наднорменото тегло е основният фактор, който провокира редица най-често срещани неинфекционни заболявания: сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет тип 2, чернодробно затлъстяване (стеатоза) и много други нарушения. Според статистиката на Световната здравна организация затлъстяването е петата по значимост причина за смърт в света!

Нашият организъм е едно цяло и промяната в метаболитните процеси в него се отразява на работата на всички системи и органи.

Важно е, че навременните превантивни мерки, предприети в тази посока работят перфектно и предотвратяват дори най-страшните последици. Превенцията на наднорменото тегло се състои в прилагането на прости и очевидни правила, а именно: общо намаляване на консумацията на животински мазнини, захар и рафинирани храни, така наречените бързи въглехидрати, увеличаване на зеленчуци, плодове и ядки ,необходими витамини и антиоксиданти в рациона. Задължителна редовна умерена физическа активност, избягване на ненужното психологическо претоварване, отказване от лоши навици и редовен медицински преглед.

Действието на иновативния продукт «Ревимайт» е насочено към подобряване на хранителния статус на човек, укрепване на имунитета и предотвратяване на заболявания на цивилизацията: захарен диабет тип 2 и атеросклероза.

Нутрецевтикът «Ревимайт» е разработен на базата на съвременни научни изследвания. Той компенсира дефицита на жизненоважни витамини и минерали, променя метаболизма, нормализира метаболитните процеси в организма. Той намалява нивото на глюкоза и холестерол в кръвта, повишава устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на околната среда и регулира имунната система. Активира процесите на детоксикация на организма (свързване и елиминиране на ксенобиотици).

Съставът на «Ревимайт» е многокомпонентен.
– Сокът от нар е богат източник на витамини, минерали и органични киселини. Известен е също и като възстановяващо средство. Има противовъзпалителни, имуномодулиращи, антитуморни и антиатеросклеротични ефекти. Укрепва съдовата стена. Мощен антиоксидант.

– Екстрактите от овес, ечемик, мая, соя, лецитин са пълноценни източници на естествени витамини, микроелементи, аминокиселини, фосфолипиди, органични киселини и антиоксиданти.
– Пектинът е полизахаридна водоразтворима диетична фибра, получена от ябълки и цитрусови плодове. Той увеличава метаболитната скорост и ускорява разграждането на мазнините, понижава холестерола в кръвта, възстановява микрофлората и нормализира работата на стомашно-чревния тракт. Пектинът също е способен да абсорбира и премахва от организма соли на тежки метали, токсини и ксенобиотици. Той е универсален “почистващ” агент на тялото.

– Компонентите – адаптогени (ехинацея, женшен и джинджифил) повишават устойчивостта на организма към неблагоприятни ефекти от физическо, химическо и биологично естество, по-специално, повишават физическите и умствените показатели, устойчивостта на хипоксия, прегряване и охлаждане, инфекции и интоксикации, например, въздействието на химикалите в токсични дози.
– Витамините от група В участват в тъканното дишане, отговарят за производството на енергия от въглехидрати, протеини и мазнини, участват в централната нервна система, пренасят нервни импулси към мозъка и в работата на самия мозък.
– Желязото е елемент, необходим на организма – от него се изгражда хемоглобин, протеин, който пренася кислород през тъканите. При недостиг на желязо в организма се развива тежка патология – желязодефицитна анемия.

«Ревимайт» се препоръчва за употреба в терапевтично и профилактично хранене за компенсиране на недостига на хранителни вещества и като общо укрепващо средство, след заболяване, хроничен стрес, рестриктивни диети, в следоперативния период, при планиране на бременност, в напреднала възраст и имунодефицити от различен произход , както и като част от обширни програми за корекция на телесно тегло и ревитализиране.
Редовната употреба на този комплекс от витамини и микроелементи повишава устойчивостта на организма, регулира метаболитните процеси, активира храносмилателната, нервната, имунната система, подобрява паметта и зрението. Този комплекс предотвратява метаболитните нарушения, развитието на атеросклероза, диабет тип 2. Оказва благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система, укрепва съдовата стена. Продуктът е с приятен вкус и пастообразна текстура, съдържа само естествени съставки.

Препоръки за употреба:1 чаена лъжичка (10 g) отделно или в комбинация с други продукти.


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване


Превод от руски: Александра Пирогова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *