Корона вирус – трябва ли да се страхуваме

Сред ежедневните гъмжащи новини, които ни заобикалят, все по-често, новините за коронавирусът  от Китай, който бързо набира скорост и често последствията му са фатални, защото вирусът е нов, не е проучен и няма ваксина.

Сам по себе си, според  информацията в интернет и медиите, вирусът има симптоми и външни характеристики, които са нещо между грипа и имунодефицитния вирус, предава се по въздушно-капков път, инкубационният период е от 1 до 15 дни, дава значителни усложнения на бронхопулмоналната система.
Той е най-опасен за хора с отслабен имунитет, изтощен организъм  и за възрастни хора.

*Министерството на здравеопазването на Руската федерация издаде бележка за това, което трябва да знаем за Коронавирус

Като цяло това е логично и е много подобно на обичайния грип.  Между другото, испанският грип, когато за пръв път се появи в началото на 20 век, зарази почти 30% от цялото население на планетата, сред които имаше доста смъртни случаи. Нямаше лек за този вирус и той беше като чума в съзнанието на хората, докато не се взе решение как да се справи с него.

Нашите клиенти постоянно се обръщат към нас с въпроси:
– опасен  ли е коронавирусът?
– няма ли да е същото като при испанския грип?
– как да се предпазим от тази напаст?

Към днешна дата няма еднозначен отговор на тези въпроси, защото този вирус е нов и все още не е проучен и е трудно да се каже какво е, можем да разчитаме само на информация в медиите, социалните мрежи и интернет.

Възможен ли е най-негативният сценарий? Определено да, такъв сценарий може да бъде – въпреки че вероятността му е малка, като се има предвид развитието на нашето общество, в сравнение с началото на 20 век.

Най-важният въпрос е какво можем да направим и как да се защитим?

Всичко е много просто! Като за начало следваме най-простите, основни правила:
1. Често измиване на ръцете – винаги със сапун!
2. Винаги след прибиране от улицата, измиваме лицето /носа си.
3. Когато е възможно и необходимо да носим специални маски на обществени места и улицата.
Това е основата, към която всеки трябва да се придържа, ако здравето не му е безразлично!

Сега за по-специализираната, насочена здравна помощ, която пептидите могат да осигурят:

1. «Ринолакс» – комплекс от балсами за носа: почиства и регенерира.
Ще помогне за поддържането и укрепването на микрофлората на носната лигавица, съдържа пептиди от В-връзката на имунната система и кръвоносните съдове. Има мощен регенеративен и антибактериален, противовъзпалителен и антивирусен ефект.
2. «Алвенорм форте» – лекарство с пептиди за бронхопулмоналната система, повишава локалния имунитет. Ефективно в комбинация с обща терапия в борбата с остри респираторни вирусни инфекции, остри респираторни инфекции, хроничен бронхит, астма и пневмония.
3. «Имусил» – имунопротектор на базата на лактобацили и бифидобактерии. Активира всички звена на имунната защита.
4. «Ревифорт» – съчетава постиженията на източната и класическата медицина показва добър ефект в  комбинация с общата  терапия за различни имунодефицити.

Чисти пептидни препарати:

1. «Кристаген» – синтезирани пептиди на имунната система, допринасят за нормализиране на функционалното състояние на имунната система.
2. «Владоникс» – има избирателно действие върху различни клетки на имунната система, нормализира метаболизма в клетките и регулира функциите на имунната система.
3. «SL 03» – комплекс от пептиди на епифизата, Т и В на звената на имунната система.
Ефективно поддържа имунната и невроендокринната система.
4. «ML 02» – мултифункционален пептиден препарат за хематопоетичната система, химио-радиопротектор, съдържащ пептиди Т и В на имунната система, пептиди от костен мозък и пептиди на черния дроб, също допълнен с витамини U, B6 и B9.

«Вижте всички продукти подкрепящи имунната система »

Най-важното е да помним, че здравето на всеки човек е само в негови ръце и никой няма да се погриже по-добре за нас, отколкото ние самите. Следвайте правилата и поддържайте здравето си – това е много по-лесно, отколкото да се лекувате след известно време! Бъдете здрави и щастливи!

Автор: Денис Александрович Шалюта
*Консултант експерт в Peptides по вопросите за здравословния начин на живот
*Сертифициран инструктор HLS и TRP на Общоруска обществена организация „Лига на здравето на нацията“


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Превод от руски: Александра Пирогова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *