Лично мнение – Как да защитя себе си от корона вирус

Поради големия брой въпроси от нашите читатели относно коронавирусната инфекция и необходимостта от профилактика на заболяването, помолихме президента на Peptides, ръководителя на научния отдел Д. А. Горгиладзе да изрази своята гледна точка за това как да се предпазим от COVID-19.

Коронавирусната инфекция съществува и заплахата й е реална. Но днес цялата тази история се превърна в масова истерия. Можете да видите много материали и коментари от лекари в YouTube. И мнозина приемат този въпрос спокойно. Независимо от това, има тежки случаи на протичане на респираторна инфекция, температура, която не може да се свали, кашлица и пневмония, които са трудни за антибиотична терапия, дори когато се използват лекарства от последно поколение (серия цефалоспорин). Дори тялото реагира слабо на тях. Но не забравяйте, че все още има аденовирусна инфекция, която също е тежка и първоначално не е възможно да я разграничите от коронавирусната инфекция. Ето защо в момента всички сме озадачени от това как да се защитим. Има много методи и съвети. Ще започна с така наречените народни средства:

1. Маска – съмнителен вариант според мен. Намалява рисковете с 40–50%. Той е ефективен за 2-3 часа. И трябва да се носи не от тези, които я слагат с превантивни цели и се страхуват да се заразят, а от тези, които са болни. Хората тук кашлят и кихат и не носят маски.

2. Чесън – много хора вярват, че той е в състояние да защити организма от вируси. Фитонцидите, съдържащи се в чесъна, всъщност могат да ни предпазят от някои вируси, които причиняват SARS. Но проблемът с летливия чесън, както всички други летливи растения и други антимикробни компоненти от растителен произход, е, че те действат за много кратък период от време. Трудно е да си представим човек, който е готов да ходи цял ден с чесън в устата. На места, където контактът с носителя на вируса е най-вероятен – например в метрото – няма чесън наблизо. Освен това чесънът има дразнещ ефект, така че, когато се консумира в големи количества, може да причини проблеми със стомашно-чревния тракт. Тук вие трябва да прецените! Ако искате – погълнете скилидка чесън цяла или пък нарежете го на ситно, сложете на лъжица и преглътнете, без да дъвчете и изпийте малко вода.

3. Алкохол – някои пият алкохолни напитки, за да блокират вируса. Отчасти те са прави, когато става дума за малко количество, тъй като спиртът блокира вирусите. Алдехидът, циркулиращ в кръвта, влияе отрицателно върху вирусната мембрана и затова на ранен етап вирусът може да бъде спрян. Но основното тук е да не прекалявате. И това не означава, че трябва да пиете водка/ракия в големи количества за да унищожите вируса. Подобен метод за превенция е личен избор на всеки.

Говорихме за народни методи, а сега нека поговорим за превенцията с помощта на пептидни биорегулатори. Факт е, че няма стопроцентова превенция. Трябва да поддържаме оптимална имунна система, която често страда от неконтролируем прием на антибиотици, имуномодулатори, неправилно хранене, наличие на вируса на Епщайн-Бар, цитомегаловирус, херпес симплекс вирус тип 6. Имунната система е компрометирана от тях и  трябва да има имунопрофилактика, независимо дали го искате или не. За да промените нещо в имунната система, първоначално трябва да бъдете прегледани и консултирани от хематолог и имунолог.

Когато става въпрос за епидемия, най-добрият вариант е да се поддържа имунната система, като се приемат 3 капсули Владоникс и 2 капсули Кристаген на ден. Така приемаме синтезирани и естествени пептиди в комплекс. Също така, заслужава си да добавите лекарство, което увеличава степента на реакция на имунната система, което активира Т-единицата на имунната система, Т-киллерите и имунния отговор – това е “Ревифорт” (1 капсула на ден). Можете да включите и “Имусил” – лимфоидната тъкан на червата също изисква специално внимание по време на епидемията.

Лекарството “Альвенорм форте” заслужава специално внимание – той действа таргетно върху белодробната тъкан, съдържа пептиди на бронхите и белодробната тъкан и пептидна В-връзка. Той е особено подходящ за възрастни хора с хронична обструктивна белодробна болест и хронични патологии на дихателните пътища. Всички тези лекарства не дават 100% гаранция, че няма да се разболеете. Но да се намали рискът от инфекция с 3-4 пъти с помощта на нашите средства е съвсем реално.

Бъдете здрави, грижете се за себе си, запазете спокойствие и не се поддавайте на паника. Наистина се надявам масовата истерия да се успокои до края на март. До средата на април светът ще се почувства по-добре и към май  ще бъде поставена точка.Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *