Как да поддържаме имунитета с Peptides

Тази пролет, повече от всякога, актуален е въпросът: как да се предпазим от респираторни вируси?


С внимание да подходим към здравето си. На всички им е ясно, че имунитетът играе решаваща роля в защитата срещу подобни заболявания. Колкото е по-силен, толкова по-упорито тялото се бори срещу вируси и бактерии.
Както показват различни изследвания, за да поддържаме имунитета, трябва да се храним рационално, да се намираме  по-дълго на чист въздух и да се занимаваме с физическа активност, както и да се борим със стреса. Освен това имунолозите за профилактика на остри респираторни вирусни инфекции препоръчват да се приемат добавки/лекарства, подсилващи имунитета.

Как правилно да се защитаваме?
Противно на общоприетото мнение, маските, които хората носят в метрото, не предпазват от инфекция. Според правилата на инфекционния контрол, маска трябва да носи вече болен човек или някой, който ще влиза в кратък директен контакт с него. След това самата маска се превръща в източник на инфекция, тъй като върху нея бързо се натрупват микроорганизми. Така че сами си направете изводи.

Какво да направите, за да се предпазите от вирусни инфекции?
Първо, човек трябва да се въздържа от чести посещения на многолюдни места. Второ, невъзможно е да се предотврати появата на болни хора в екипа. Не бъдете героични да идвате на работа, въпреки лошото ви здраве. Трето, мийте си ръцете възможно най-често. Опитайте се да не търкате очите, носа, ръцете, не слагайте ръцете си в устата, използвайте антисептични гелове. Освен това, опитайте се да не докосвате повърхности на обществени места, носете кърпички за еднократна употреба, в които можете да кихате или да издухате носа си, използвайте чаши и прибори за еднократна употреба в столовите и кафенетата, ако е възможно.

Peptides ще Ви помогнат
Към днешна дата има вируси, които за разлика от вируса на грипа причиняват заболявания с дълъг инкубационен период (той варира от 7 до 14 дни). Ето защо те бързо се разпространяват в нашия изключително мобилен свят. Ако имате температура, забележите кашлица с храчки, болки в гърлото и затруднено дишане, трябва да отидите в поликлиника или да извикате лекар у дома. Много е важно лекарят да преслуша пациента и да прецени наличието на хрипове в белите дробове, за да не се пропусне пневмония.

Много e добре ако в аптечката ви разполагате със средства, така наречената, първа помощ при ситуация на респираторни вируси респираторни вируси, за да не се налага буквално да „пълзите“ до аптеката. Обикновено „основният комплект“ включва антивирусни и жаропонижаващи лекарства,  промивки за носа и лекарства за запушен нос, както и средства за кашлица.

На първо място, трябва да обърнете внимание на лекарствата, които поддържат имунната система. В асортимента на компания Peptides има многофункционални продукти Revilab ML 01 за имунната система и Revilab ML 05 за дихателната. С тяхна помощ не само ще помогнете на имунната система да се бори с вирусите и хроничните заболявания, но и ще поддържате нормално ниво на метаболитните процеси, ще подсилите антиоксидантната защита на организма.

Revilab SL 03 за имунната система и Revilab SL 06 за дихателната система са ценни с това, че могат бързо да помогнат при настинки поради сублингвалната форма на приложение. Те действат не само на нивото на целия организъм, коригирайки работата му като цяло, но и локално, защото балсамите включват такива ценни природни компоненти като екстракт от лайка, карамфил, портокал, дихидрокверцетин.

За поддържане на имунитета, за облекчаване на симптомите на настинки е предназначен ПК 03 /пептидният комплекс в разтвор/. Основната му особеност е формата на применение? – това е пептиден биорегулатор за външна употреба. Съставът на този уникален продукт включва: тимусов пептид, биоантиоксидантният комплекс Neovitin, етерични масла от лавандула и жасмин.

При заболявания на горните дихателни пътища, бронхит, ПК 12, пептиден биорегулатор за дихателната система, ще бъде незаменим помощник. Съдържа пептиди на кръвоносни съдове, хрущяли, тимус, биоантиоксидантен комплекс „Неовитин”, етерично масло от мента.

Един от най-необходимите препарати за вас ще бъде Алвенорм Форте Той съдържа не само полезни растителни екстракти (живовляк, червена боровинка, мащерка, женско биле, евкалипт), но и комплекси от къси пептиди на бронхите, далака, белите дробове и стомашната стена. Те ефективно възстановяват функционирането на белите дробове и бронхите при остри и хронични респираторни заболявания, значително укрепват имунната система.

За ринит, който често се присъединява към първите симптоми на респираторни инфекции, ще бъде много полезен носният балсам на Rinolax, който почиства и регенерира. Това е едно от най-новите разработки на Peptides. Това са ефективни лекарства за предотвратяване на настинки и коригиране на състоянието при остри респираторни вирусни инфекции. Те стимулират възстановителните процеси в тъканите на горните дихателни пътища. Лечебните и профилактични лекарства активират местния имунитет, помагат за облекчаване на симптомите на запушения нос и сухота в носните проходи и синусите. За постигане на най-голям ефект балсамите трябва да се използват в комбинация: първо почистване, а след това регенериране.

За да поддържате имунната система, обърнете внимание на витамините и минералите. Техният дефицит може да бъде компенсиран с помощта на уникалните непептидни биорегулатори Цинсил-Т и Калсил-Т. Цинсил-Т е сложен препарат на базата на цинк, глицин и пиридоксин за удължаване на активното дълголетие. Калсил-T е многокомпонентен препарат на базата на калций, магнезий, както и витамини A, D и E. Съставът на Калсил-T включва естествени цитрати и калциево-магнезиеви карбонати в комбинация с витамини A, D и E, което прави абсорбцията на калций е най-ефективна, неговата бионаличност и усвояемост достига 70%, докато обикновеният калций се усвоява само от 2 до 8%. И двете лекарства влияят върху работата на много ензими и хормони, а също така възстановяват нарушения имунен и антиоксидантен статус.

Погрижете за себе си, внимателно се отнасяйте към здравето си, консултирайте се своевременно с лекар при първи симптоми на заболяването. И най-важното – запазете спокойствие и не се паникьосвайте.


Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване


Превод от руски: Александра Пирогова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *