Ретисил – нов поглед върху проблеми със зрителните органи

Според Световната здравна организация към днешна дата намаление на зрението се наблюдава при всеки втори жител на европейска държава, включително децата. И така, вече 5% от децата започват в първи клас с диагностицирано късогледство, към 25-30% достигат в единадесети клас, а до завършване на университет – 50-70%.

Тенденцията за зрително увреждане  е свързана с рязко увеличаване на зрителното натоварване през последните години. Според експерти, причината е в мащабното развитие на съвременните технологии и широкото използване на електронни устройства – таблети, смартфони, компютърни монитори и др. Разбира се, самите изобретения не са виновни, а неконтролираният контакт на човек с тях: постоянната работа с компютър в работно време, четене, сърфиране в Интернет и игри в свободното време. Разбира се, това води до постоянно напрежение и умора на очите.

Основните фактори, причиняващи загуба на зрение, са увреждане на структурите на очната ябълка, които нарушават прозрачността на роговицата и неизбежно водят до влошаване и след това до пълна загуба на зрението. Катаракта, кератит, запушване на ретиналната артерия, диабетна ретинопатия, отлепване на ретината, глаукома, макулна дегенерация, както и тумори, удари или наранявания провокират увреждане на съдовете на очната ябълка. И това далеч не е пълният списък на заболявания и патологични състояния, които причиняват увреждания на зрението.

Основните причини за увреждане поради офталмологични заболявания са:

 •    глаукома
 •      дегенеративно късогледство
 •      заболявания на ретината
 •      катаракт
 •      наранявания на очите
 •      заболявания на роговицата
 •      атрофия на зрителния нерв.

Днес има повече от сто различни офталмологични заболявания. Те са много разнообразни и могат да бъдат предизвикани от различни общи, така и местни причини.

Навременната профилактика на очните заболявания, лечението, особено в началния етап, редовни превантивни прегледи могат не само да избегнат прехода на болестта към по-тежка форма, но и напълно да възстановят зрението.

“Ретисил” е иновативна разработка на Peptides, комплексен натурален билков продукт, предназначен да поддържа работата на зрителните органи на оптимално физиологично ниво. Подобрява микроциркулацията в съдовете и ретината, укрепва съдовата стена. Нормализира метаболитните процеси в тъканите на окото, предотвратява дистрофични и дегенеративни промени в тъканите на окото, предотвратява атрофията на зрителния нерв и развитието на ангиопатия и дегенерация на ретината от различен произход. Ефективен при синдром на умореното око и предотвратява преждевременната загуба на зрение. Той стимулира увеличаването на зрителната острота, подобрява зрението при здрач и тъмно. Той е силен антиоксидант, капилярен протектор и адаптоген.

Съставът на Ретисил включва следните активни съставки: екстракти от червени и черни боровинки, шипки, гроздови семки, коприва, лимонена трева, зелен чай, женско биле и цинков лактат.

Етапното възстановяване на препарата Ретисил се осъществява благодарение на компоненти му, притежаващи следните свойства:

1. Адаптогенен ефект – Шизандра, шипка, цинк и други билки в организма създават “състояние на неспецифична повишена устойчивост”, повишават устойчивостта към повишен стрес, хипоксия, стрес, инфекции и интоксикации. Противодействие на инвалидизиращите ефекти на хроничния стрес. Стимулира производството на ATP „енергийна валута“ на клетката, активира регенеративните процеси в тъканите.

2. Лек холеретичен ефект и способността за подобряване на функционирането на чернодробните клетки, засилване на процесите на детоксикация в тях, т.е. неутрализиране и елиминиране на токсични метаболити, ксенобиотици, като по този начин нормализира протичането на метаболитните процеси.

3. Способността да се намалят нивата на кръвната захар (поради такива растителни компоненти като шипка, коприва, зелен чай, грозде и др.), Инхибиращи процесите на гликация (не ензимни съединения на протеини с молекули глюкоза при повишено ниво на концентрация на глюкоза в кръвта, което води до до обща дисфункция на тялото, преждевременно стареене и развитие на множество патологии).

4. Способността за засилване и нормализиране на микроциркулацията (благодарение на растителни екстракти като шипка, боровинки, лимонена трева, зелен чай, гроздови семена, коприва), подобряване на храненето на увредените или стареещи тъкани.

5. Способността да активират антиоксиданта и имунната система благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, мембранни стабилизатори, имуномодулатори (боровинки, гроздови боровинки, полифеноли от зелен чай, шипка, боровинки, гроздови семена, цинк и др.), т.е. да поправят увреждането на клетките с прекомерно количество свободни радикали. Поради това се наблюдава ускоряване и интензификация на процесите на регенерация на тъканите, подобряване състоянието на местния имунитет и предотвратяване на катаракта и свързана с възрастта дегенерация на ретината.

6. Противовъзпалителни свойства (поради намаляване на концентрацията на противовъзпалителни цитокини) и бактериостатичен ефект (поради фитонцидите, съдържащи се в растителните компоненти).

Ретисил притежава превантивен ефект срещу системни метаболитни заболявания, водещи до метаболитни нарушения в тъканите на окото: атеросклероза, захарен диабет, автоимунни заболявания.

Благодарение на микроелементите и биологично активните вещества, включени в състава му, той има общо укрепващо и тонизиращо действие и е включен в програмата за подготовка за курса на биорегулация на пептидите.

Показания за употребата на “Ретисил”:

 •     профилактика на очни заболявания с продължително пренапрежение, синдром на умореното око, спазъм при акомодация;
 •     предотвратяване на вторични дегенеративни заболявания на ретината поради травма;
 •     ретинална ангиопатия на фона на метаболитни заболявания: диабетна, атеросклеротична и др .;
 •     свързани с възрастта дистрофични и дегенеративни промени в ретината;
 •     пред- и следоперативен период в подкрепа на функцията на зрителните органи;
 •     начални стадии на глаукома и катаракта;
 •     патология на стъкловидното тяло;
 •     профилактика на възрастова макулна дегенерация и атрофия на зрителния нерв;
 •     профилактика на преждевременно стареене и загуба на зрение, когато са изложени на неблагоприятни фактори.

Схема на прием:

1 чаена лъжичка (5 мл) 2 пъти на ден преди хранене. Продължителност на курса 1 месец. Възможни са многократни курсове 2-4 пъти годишно.

Препоръчваме Ви да използвате Ретисил в комбинация с подходящата форма за вас препарат съдържащ пептиди на: ПК 17 – мозък, очна ябълка; Пиналекс – съдова стена и очна ретина; Визолутен – очните тъкани; Revilab ML03главен мозък, ретина и съдова стена; Revilab SL02мозък и съдова стена.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Превод от руски: Алрександра Пирогова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *