Укрепваме имунитета с помощта на Волюстом и Ревиформ-коктейл

Днес, повече от всякога, проследяваме внимателно всяка информация свързана с нашият имунитет и различните възможности за неговото укрепване, за да сме добре подготвени за борба с инфекциите. В тази статия ще ви разкажем как да поддържате имунитета си, включително с помощта на продуктите на Peptides.

Да се намери и неутрализира

В превод от латинската дума (immunitas) имунитет означава „освобождаване от вина или свободен“ – красива метафора и доста точна, защото говорим за начин за защита на тялото от всички чужди вещества. Нейното биологично значение е осигуряване на генетичната цялост на човека през целия му живот. И една от характерните черти на имунната ни система е способността да различаваме „нашите” от „чуждите”. Имунитетът зависи от наследствеността и индивидуалния опит – минали заболявания, ваксинации и т.н. Само си представете, че нашата генетична памет съдържа информация за всичко, което по някакъв начин е повлияло на формирането на нашия генотип! Следователно, когато вирусът навлезе в тялото, имунокомпетентните клетки започват да работят върху разпознаването, запаметяването, локализирането и унищожаването на антигена. За тези цели се мобилизира цялата многослойна структура на имунната система.

Тя включва много различни клетки, всяка от които изпълнява своята функция и едновременно работи в екип с други, като последователно събира и предава информация за чужд агент стъпка по стъпка, в резултат на което се формира реакцията на тялото. Този механизъм ни предпазва от вредни бактерии и вируси.

Протеини, които ни защитават

Напоследък говорим много за диети, които ни помагат да отслабнем или да увеличим мускулната маса. Но нито една от горните цели няма да бъде постигната, ако не се разделим с навиците, които вредят на имунната система. Представете си ситуация: човек всеки ден яде някакъв продукт за закуска (например същите цитрусови плодове), които според него повишават имунитета. Но в същото време той пуши, пие алкохол всеки ден и води заседнал начин на живот … Ще има ли ефект от няколко мандарини? Разбира се, че не. Затова за начало трябва да се отървем от лошите навици и едва след това да пристъпим към корекция в начина на хранене. Важно е да включите богати на протеини храни в диетата си: диетично месо, риба и морски дарове. В крайна сметка протеините играят ключова роля в синтеза на нашите имунни клетки.

За попълване на оптималния баланс на протеини, витамини и минерали ще помогне “Ревиформ® коктейл” от Peptides. Новият обогатен състав го прави незаменим помощник за укрепване на имунната система и в борбата за перфектна фигура. Той насища тялото с необходимата енергия, има подмладяващ и антиоксидантен ефект.

В допълнение към протеините, продуктът съдържа редица основни елементи, които допринасят за активирането на метаболитните процеси: цинк, желязо, натрий, калий, калций, магнезий и фосфор. Всички тези полезни компоненти имат благоприятен ефект върху функционирането на имунната и нервната система, поради което „Reviform® коктейл“ помага за справяне с хроничната умора, стрес, раздразнителност и помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

 Здрава храносмилателната система- здрав човек

В началото на миналия век известният австрийски терапевт Франц Ксавие Майер разработи специален терапевтичен подход, който се основава на постулата: „Здрави черва – здрав човек“. За съжаление, често претоварваме храносмилателната си система: ядем твърде много, твърде често, твърде късно, не дъвчем добре храната и не винаги избираме здравословни храни. Всичко това води до неизправности в работата на червата: евакуацията на храната се забавя, започват процесите на гниене и ферментация. Получените токсини се абсорбират активно и отровят тялото,  нарушавайки имунната система.

За да могат червата да се изпразват редовно и напълно, стените на червата трябва да получат стимулиращ импулс от хранителната бучка, в който храната се превръща, след като попадне в стомаха. И какво формира тази бучка? Несмилаеми фибри, особено тяхната неразтворима във вода част.

При липса на груби фибри в храната, човек започва да страда от запек, възпаление на чревната стена, нарушена абсорбция на хранителни вещества и астения, интоксикация и намален имунитет, което в крайна сметка може да доведе до рак (особено на червата).

В този случай на помощ ни идва комплекс, базиран на фибри, “Волюстом”. Той създава благоприятна среда за развитие на симбиотична микрофлора, предотвратява развитието на възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт и нормализира работата му.

Волюстом съдържа голямо количество фибри: бамбук, овесени ядки, ябълка – тоест проблемът с възстановяването на перисталтиката и прочистването на организма се решава много ефективно. Към този комплекс се добавя цяла ябълка на прах. Това не само придава на коктейла приятен вкус, но и добавя важни хранителни съставки. Ябълковият прах съдържа минерали като калций, фосфор, калий, желязо, мед и цинк, присъстват органични киселини: янтарна, ябълчена, лимонена и галактуронова. Органичните киселини допринасят за развитието на желания състав на микрофлората и инхибират процесите на гниене в стомашно-чревния тракт.

“Волюстом” се използва в случай на нарушения на липидния и въглехидратния метаболизъм, интоксикация на организма, храносмилателни разстройства, високи нива на холестерол в кръвта, с риск от полипи и хемороиди, за предотвратяване появата на новообразувания.

Какви храни помагат да  поддържаме имунитета?

Известни блогъри редовно споделят списъци с продукти, които помагат за подобряване на здравето, без да навредят на фигурата. Те обикновено включват:

  •     Ферментирали храни: кисело зеле, кимчи;
  •     Мазни риби като скумрия. Смята се, че достатъчно количество омега-3 киселини, с които тя е богата, има положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система. Те са пряко свързани с намаляването на артрита, депресията и възстановяването на червата, които са отговорни за имунитета. Две-три порции на седмица са оптимален вариант.
  •     Зелен чай: Има изследвания, които показват, че пиенето на една чаша на ден за дълго време помага да се възстанови оптималното състояние на клетъчната ДНК.
  •     Пресният джинджифил е шампионът по витамин С. Плюс това, полезните му груби фибри са чудесен начин да подпомогнат на чревната ви микробиота.
  •     Куркума. От древни времена се използва като естествен консервант и антибиотик. Тя е богата на фосфор, желязо, йод, калций, холин, както и витамини В, С и К. Затова много почитатели на здравословния начин на живот добавят куркума към различни храни и напитки.

Комплексният подход, който включва детоксикация, оптимална физическа активност, обучение на методи за противопоставяне на стреса и промяна на отношението към себе си, не само подобрява функционирането на имунната система, но и задейства естествения оздравителен механизъм, премахва излишните килограми и заплахата от хронични заболявания.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *