«Стамакорт+Revilab SL 05» надеждна защита на храносмилателната система

Храносмилането е сложен процес, а нарушенията в него нанасят сериозни поражения на нашето здраве. В тази статия ще поговорим за възможни причини водещи до нарушения във функционирането на храносмилателната система и за това, как можем да се предпазим от редица заболявания на стомашно-чревния тракт.

Храносмилателната система е една от най-важните системи в нашето тялото. Всяка храна, която приемаме преминава през храносмилателните органи и чрез тях се трансформира в жизнено необходими за нашите тъкани строителни материали. В който и да било етап от храносмилателният процес има някакво нарушение, цялото ни тяло реагира мигновено – автоматично е нарушен естественият цикъл на работа на всички останали системи в нашият организъм, а като резултат получаваме редица неприятно болезнени симптоми, понижено самочувствие и значително влошено качеството на живот.

Възможни причини за храносмилателни разстройства:

Небалансирана диета – напоследък все повече хора изпитват оплаквания, свързани с храносмилането. На първо място сред причините за нарушената работа на стомашно-чревния тракт, разбира се, са: недохранване, лошо качеството на храната, наличие на бърза храна в рациона, ядене на храни, съдържащи голямо количество оцветители и консерванти. Тези храни дразнят лигавицата на стомаха и червата и водят до значително увеличаване броя на хората, страдащи раковите заболявания. В същото време има ниска консумация на храни, съдържащи фибри (плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни).

Пушене, алкохол и други лоши навици – тези навици имат важна роля в развитието на стомашно-чревни заболявания.

Пушенето причинява абсолютна вреда и увеличава риска от голям брой заболявания: рак на стомаха, рак на дебелото черво и панкреаса, панкреатит, чернодробни заболявания, включително злокачествени, пептична язва, болест на Крон.

Твърдият алкохол също е опасен за храносмилателния тракт, особено за развитието на патологии на панкреаса и черния дроб. Затлъстяването на черния дроб и панкреатитът са особено свързани с алкохола. Много зависи както от количеството, така и от качеството на алкохола. Бирата също не е безобидна – холандски учени наскоро публикуваха глобално проучване за ефектите от различните хранителни навици върху чревния микробиом. Оказа се, че бирата, хлябът и сладките газирани напитки му влияят най-негативно. Полезният ефект е в зеленчуците, плодовете, кафето, чая, червеното вино и полиненаситените мастни киселини Омега-3. В случая с червеното вино, разбира се, говорим за разумна, сдържана употреба.

Helicobacter pylori – тази бактерията е призната за един от ключовите фактори за развитието на много стомашно-чревни заболявания. Тя не се страхува от солната киселина, съдържаща се в стомашния сок, така че бактерията може да живее в тази среда години и да унищожава лигавиците, провокирайки развитието на гастрит, гастродуоденит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, а с пренебрегната язва, човек има голям шанс да развитие успешна онкология.

Повишен индекс на телесна маса – понастоящем активно се изследва влиянието на излишното телесно тегло върху появата и протичането на стомашно-чревни заболявания, включително и по-горе казаното, редица проучвания показват връзка между повишения индекс на телесна маса (ИТМ) и заболявания като гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), както и злокачествени новообразувания на хранопровода.

Други причини за заболявания на храносмилателната система включват: лоша екология, стрес, вредни условия на труд, вродена предразположеност, автоимунни заболявания и смущения в ендокринната система, странични ефекти на лекарства (антибиотици, противовъзпалителни, аналгетици, хормонални лекарства), нарушения на санитарни стандарти по време на приготвяне и използване на храна, която може да причини инфекциозни заболявания и заразяване с паразити.

Как да се предпазите от стомашно-чревни заболявания?

Основната превантивна мярка за повечето заболявания на СЧТ е спазването на здравословен начин на живот. Тук няма нищо ново, но тази обемна концепция включва отхвърляне на лошите навици, както и редовни упражнения и спорт, както и нормален сън и способността за бързо преодоляване на стресови ситуации. И основното е пълноценното, балансирано и редовно хранене, при което тялото е напълно снабдено с всички необходими вещества: протеини, мазнини, въглехидрати, минерали, микро- и макроелементи, витамини. Освен това трябва да следите индекса на телесната си маса, като не позволявате както да качите излишни килограми така и значителна загуба на тегло.

Как можем да се погрижим за здравето на стомашно-чревния тракт?

За да подпомогне пълноценното функциониране на храносмилателната система, да предотврати метаболитни нарушения, Peptides Ви представя комплекса «Стамакорт + Revilab SL 05».

Биорегулацията на дадена тъкан, както вече неведнъж отбелязахме в предишни статии, е за предпочитане да се започне с лекарство от серията Revilab и след това да се премине към лекарство от класа Цитомакс базирано на естествени пептиди. По този начин тялото гладко участва в пептидната биорегулация и процесът на възстановяване на органите и тъканите е прогресивен.

«Revilab SL 05» е многокомпонентен препарат за сублингвална употреба, базиран на къси пептиди, който възстановяват функциите на стомашно-чревния тракт. Най-важното му предимство е изключително бързото му действие при най-ниската концентрация и ефективност, сравними с начина на инжектиране. Този биорегулатор съдържа редица физиологично активни кратко синтезирани пептиди: черен дроб, панкреас, бели дробове, стомашни стени. Действието на лекарството е насочено към възстановяване на процесите на регенерация на тъканите на органите на стомашно-чревния тракт, поддържане на нормалното ниво на метаболитните процеси, предотвратяване и коригиране на патологии на храносмилателната система; рехабилитация след заболявания. Без нежелани странични ефекти!*

«Стамакорт» е препарат от поредицата на цитономакси, базиран на естествени пептиди на стомашната лигавица. Пептидите имат изключително насочено въздействие, в този случай , конкретно върху клетките на стомашната лигавица – нормализират техния метаболизъм и функции и ускоряват регенерационните процеси в нея. Резултатите от редица изследвания на Института по биорегулация и геронтология свидетелстват за репаративните свойства на «Стамакорт» и ефективността на използването му при комплексно лечение на остри и хронични форми на гастрит, гастродуоденит и язва на дванадесетопръстника. По този начин това целево лекарство се е доказало добре в корекцията на различни патологии на храносмилателната система, на етапа, когато механизмът на протеинов синтез вече е стартиран, тялото се присъединява към процеса и клиентът получава първите положителни резултати след приема «Revilab SL 05».

Комплекс «Стамакорт + Revilab SL 05» се препоръчва за профилактика и като част от комплексна терапия на хронични заболявания на храносмилателната система (гастрит, дуоденит и др.); за нормализиране на липидния и въглехидратния метаболизъм при атеросклероза, метаболитен синдром, с повишено телесно тегло и затлъстяване, с хронична интоксикация, безалкохолна мастна чернодробна болест, небалансирана диета (ядене на пържена храна, бързо хранене, алкохолни напитки и др.) – срочен прием на лекарствени средства, антибиотична терапия и др.

Схема на прием:

«Revilab SL 05»: 4-6 капки на гладно сутрин под езика в продължение на минимум 20 дни,
след това
«Стамакорт»: 1 капсула 30 минути преди хранене.

При нужда от консултация свържете се с нас:

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Certified Theta Healer
Neurographics Instructor
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *