«Мамитон» цялостна защита на женския организъм

Някои от най-важните хормони в женското тяло, въпреки, че значението на другите също не може да бъде пренебрегнато, са естрогените. Те влияят на здравето на различни органи и системи и ни правят жени. Тези хормони с право се считат за женски, защото са тясно свързани с репродуктивната функция.

Терминът “естрогени” включва група от химически подобни хормони: естрон, естрадиол и естриол. Естрогените се произвеждат в яйчниците, надбъбречните жлези и мастната тъкан. При жените естрогените циркулират в кръвта и се свързват със специфични (“естрогенни”) рецептори на повърхността на клетките в целевите тъкани и органи, засягащи млечните жлези, матката, мозъка, костите, черния дроб, сърцето и други органи и тъкани.

Основният хормон от групата на естрогените при жените в репродуктивна възраст е естрадиолът, който се произвежда в най-голяма степен в яйчниците от нарастващия доминиращ фоликул. Естрадиолът контролира растежа на лигавицата на матката (ендометриума) през първата фаза на менструалния цикъл. Естрогените причиняват промени в млечните жлези по време на юношеството и бременността, подготвяйки гърдите за лактация, регулирайки други метаболитни процеси, включително растежа на костите и предотвратявайки разграждането на костите. Естрогените повишават концентрацията на тироксин, желязо, мед в кръвта. Те имат антиатеросклеротичен ефект, повишават съдържанието на HDL, намаляват LDL холестерола (нивото на триглицеридите се увеличава). След менопаузата в тялото на жените се образува много малко количество естроген (с изчезването на функцията на яйчниците естрогените се образуват в периферните тъкани от дехидроепиандростерон, синтезиран от надбъбречните жлези).

Намаляването на съдържанието на естроген при много жени е придружено от вазомоторна и терморегулаторна нестабилност („прилив“ на кръв към кожата на лицето), нарушения на съня, както и прогресивна атрофия на органите на пикочно-половата система. Поради дефицит на естроген в периода на постменопауза, жените развиват остеопороза (главно на гръбначния стълб).

Съществува обаче и „обратна страна на монетата“, естрогените са в състояние да стимулират растежа на хормонозависими тумори. Веществата, които имат конкурентни права за свързващото място на рецептора, спомагат за намаляване на свързващата активност на естрогените към специфични рецептори в целевите клетки. Това свойство притежава ресвератролът – фитоалексин от групата на полифенолите. Той проявява естрогенна активност чрез свързване със същите рецептори като естрадиола, един от основните човешки естрогени. За разлика от естрадиола и диетилстилбестрона, които ускоряват развитието на редица хормонозависими тумори и излишъкът от които е свързан с повишен риск от развитие на рак на гърдата, ресвератролът проявява гъвкав антитуморен ефект. Съревновавайки се с естрадиола за мястото на свързване на рецептора, ресвератролът намалява стимулиращия ефект на естрадиола върху хормонозависимите туморни клетки. Експериментите показват, че той инхибира рибонуклеотид редуктазата и инхибира синтеза на ДНК на бозайници, като директно блокира пролиферацията на туморни клетки. Подобно на всички фитоестрогени, ресвератролът може да намали риска от остеопороза, който често се причинява от намаляване на нивата на естроген при жени в постменопауза. Ресвератролът също така е от полза за кожата, като стимулира синтеза на колаген и предотвратява омрежването на колагена.

Именно този мощен антиоксидант задейства първата и втората фаза на детоксикация в клетката и е част от терапевтичното и профилактично лекарство «Мамитон», което е разработено от научния екип на Peptides за превенция на онкологичните процеси, както и за облекчаване на симптомите на менопаузата и поддържат тялото в периода след менопаузата.

Трябва да се отбележи, че лекарството «Мамитон» има комплексен ефект върху цялото тяло на жената. Именно това е неговото ключово предимство. Той е в състояние да реши няколко проблема едновременно:

 • в допълнение към превенцията на рака, извършва на антиоксидантна защита и детоксикация(прочистване на организма), за повишаване на неспецифичната устойчивост на тялото
 • нормализира функционирането на нервната система и намалява натоварването на ендокринната система;
 • профилактика на маточно кървене
 • спомага за намаляване на възпалението и коригиране на хормоналните промени.

Какви компоненти на нашето лекарство се използват за изпълнение на всички тези задачи?

 • Екстрактите от дяволска уста и мента имат леко успокояващо действие върху нервната система. Тези билкови екстракти намаляват безпокойството и подобряват процеса на заспиване, правейки съня по-дълъг и по-дълбок, което също помага за нормализиране на менструалния цикъл. В края на краищата дейността на ендокринната система е тясно свързана с работата на нервната система – чрез невросекреторни клетки. Първоначалните стресови системи се задействат чрез нервната система и крият риск от нарушаване на производството на хормони, които регулират менструалния цикъл.
 • Екстрактът от коприва и екстрактът от пача трева са ефективни средства за предотвратяване на маточни кръвоизливи. Копривата повишава тонуса на гладката мускулатура на матката и засилва нейната свиваемост. Съдържа витамин К, който има кръвоспиращ ефект и следователно намалява кървенето. Богатият състав на биофлафиноиди от пача трева стимулира метаболизма и регенерацията на тъканите за бързо възстановяване на ендометриума, страдащ от кървене в матката и затваряне на повърхността на раната.
 • Екстрактът от полския хвощ намалява производството на простагландини и освобождаването на хистамин, намалявайки тежестта на предменструалния синдром (спастична болка, смущения в изпражненията, главоболие, гадене), има диуретичен ефект, облекчава отока и задържането на течности, което е ефективно при всички възпалителни заболявания на урогениталната област.
 • Екстрактите от хмел и шипка предотвратяват преждевременното потискане на репродуктивната функция при жените. Екстрактът от хмел съдържа естествен фитоестроген, подобен по своето действие на женския хормон естроген и спомагащ за балансиране на половите хормони и намаляване на проявите, свързани с техния дефицит (сухота на влагалищната лигавица, намаляване на нейната регенерация, нормализиране на нейната биоциноза). Шипката с богатия си витаминен и антиоксидантен състав защитава женското тяло, насърчава регенерацията и подпомага функционирането на кръвоносните съдове и половите жлези.
 • Екстракт от таллус на водорасли, екстракт от орех, витамини А и Е спомагат за повишаване на неспецифичната устойчивост на организма и антиоксидантната защита. В допълнение, йодът, съдържащ се в водораслите, е отговорен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, от което зависи работата на целия организъм, включително работата на яйчниците. Йодът помага за нормализиране на менструалния цикъл, намаляване на интензивността на пременопаузалните прояви.

Ефектите от използването на «Мамитон» са: да се предотврати развитието на туморни заболявания на женската репродуктивна система; да се намали болката по време на менструация, да се намали активността на възпалителните процеси. Лекарството има лек седативен ефект, премахва такива прояви на ПМС и менопауза, като раздразнителност, горещи вълни, промени в настроението.

«Мамитон» се препоръчва за употреба:

 •     на жени от рискови групи с наследствена предразположеност за превенция на женската онкопатология;
 •     при хормонален дисбаланс в климактеричния период и с ендокринни патологии;
 •     при различни форми на мастопатия;
 •     ако имате анамнеза за многократни раждания, аборти, спонтанни аборти, гинекологични операции;
 •     при възпалителни заболявания на женските полови органи;
 •     при вирусни инфекции на женската репродуктивна система, особено с инфекция с човешка папиломавирусна инфекция;
 •     при продължителна употреба на хормонални контрацептиви;
 •     при наличие на професионални рискове и живеещи в екологично неблагоприятни райони.

Дневната доза на терапевтичното и профилактично лекарство «Мамитон» като профилактично средство е 1 капсула два пъти дневно преди хранене в продължение на един месец. Допустимо е да се провеждат от два до четири курса годишно.

Подходящи комбинации:
Мамитон + Revilab SL10
Женолутен
Пептиден комплекс 10

При нужда от консултация свържете се с нас:

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Certified Theta Healer
Neurographics Instructor
Access Bars practitioner
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *