Регенарт – защитени стави и черен дроб

Според различни източници около 35% от населението на света страда от ставни заболявания, а останалите, 65%, периодично се замислят за този проблем. Наистина, ставите ни напомнят за себе си, когато усещаме скованост, хрущене или болезнени усещания при ходене и понякога дори в покой.

Оказва се, че само три фактора ги поддържат здрави.

Първият фактор е достатъчен брой и своевременно разделяне на хрущялните клетки. Най-важният компонент на всяка става е хиалинният хрущял. Покрива триещите се повърхности на костите, предпазвайки ги от износване и действа като амортисьор по време на движение. Особеността на хиалиновия хрущял е, че в сравнение с други видове хрущялни тъкани, той съдържа много малко клетки, които осигуряват неговото обновяване и регенерация (хондробласти). Това е една от причините възстановяването на увредената става да става изключително бавно.

Вторият фактор е адекватното хранене на хрущялната тъкан. Синовиалните стави са по-често срещани в организма от други. Те се характеризират с наличието на ставна капсула, която обгражда костите от всички страни. Вътрешната мембрана на капсулата под въздействието на движения, извършвани в ставата, отделя синовиална течност. В процеса на движение вътреставната течност не само „смазва“ хрущяла, но също така премахва отпадъчните продукти и внася хранителни вещества, необходими за регенерация и поддържане на адекватно състояние на ставата. Типичните синовиални стави включват рамото, коляното, тазобедрената става, глезена и ставите на ръцете, краката и гръбначния стълб. От всички стави коляното е най-голямо, бедрото е най-силно, а рамото е най-нестабилно.

Третият фактор: за да се осигури циркулацията на синовиалната течност, което означава хранене на хрущялната тъкан, е необходимо едно нещо – движение.

За поддържане на подвижността на ставите и за рехабилитация след наранявания, специалистите на Peptides са разработили «Регенарт» – комплексен препарат на основата на екстракт от корени на глухарче, артишок, хондроитин сулфат и дихидрокверцетин, насочен към поддържане на ставната функция и нормализиране на чернодробната функция.

Корените на глухарчето са богати на редица химикали, всеки от които има благоприятен ефект върху ставите. На първо място, това са монотерпенови гликозиди – тараксацин и тараксацерол (до 10%). Тези съединения действат върху черния дроб и стимулират производството на фактори за възстановяване на хрущяла в него, които карат хондроцитите активно да разделят и възстановяват увредените области на хрущяла. В допълнение, гликозидите са в състояние да повлияят на качествения състав на вътреставната (синовиална) течност – средата, която осигурява хранене на хрущялната тъкан, да има противовъзпалителни и противотуморни ефекти. Естествените захари от лекарство от глухарче са доставчици на суровини за производството на колаген (колагенът е половината от междуклетъчното вещество на хрущялната тъкан) и могат да заместят синтетичния глюкозамин, който е широко предписван в медицинската практика за лечение на ставите (глюкозаминът е един от основните представители на естествените аминозахари, произведени от хрущялната тъкан на ставите за предотвратяване износването на движещи се стави). Ценно вещество, рядко срещано в природата, е каучукът, който се намира в корените на лечебното глухарче (3%). Предполага се, че има свойството да възстановява еластичността на ставната става.

В момента се смята, че дегенеративно-дистрофичните заболявания на ставите са свързани с локален дефицит или разграждане на естествени вещества, включително вътрешен хондроитин сулфат. Хондроитин сулфатът има противовъзпалителен ефект, стимулира синтеза на протеогликани и хиалуронова киселина, намалява катаболната активност на хондроцитите, инхибира синтеза на протеолитични ензими, азотен оксид и други вещества, които допринасят за увреждане на хрущялната тъкан и причиняват апоптоза на ставните хондроцити .

Перихондриумът е покрит с капилярна мрежа и следователно кръвообращението в съседните на ставата тъкани също влияе на разделянето на хондробластите. Стабилният кръвен поток в крайниците при младите хора предотвратява развитието на артроза. Но дори и в зряла възраст кръвоснабдяването може да се подобри с помощта на биофлавоноид – дихидрокверцетин.

Екстрактът от артишок помага за унищожаване на токсините, регенериране на черния дроб, облекчаване на болката в ставите. Има добри холеретични и диуретични свойства, насърчава отстраняването на продуктите от разпад. Аскорбинова киселина, каротин, витамини В1 и В2, рутин, инулин, съдържащи се в полевия артишок, допринасят за нормализирането на метаболитните процеси.

Комплексният препарат за подпомагане на работата на ставите и черния дроб «Regenart» ускорява хода на детоксикационните процеси в черния дроб, както и регенерацията на хрущялната тъкан и ставните повърхности, подобрявайки подвижността на ставите. Препоръчва се при артроза, артрит, остеохондроза, хронични заболявания на черния дроб и пикочните пътища. Предотвратява развитието на чернодробна цироза. Препоръчва се на възрастни и деца над 14 години, по 1 капсула 2 пъти на ден, преди хранене. Продължителността на приема е 1 месец.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Certified Theta Healer
Neurographics Instructor
Access Bars practitioner
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *