Комплекс «Хондромикc + Хондромикc балсам» = движение без болка

Разпространението на заболявания на опорно-двигателния апарат в съвременния свят непрекъснато нараства, което е свързано с влошаване на естественният цикъл на редица процеси в околната среда, намаляване на физическата активност и небалансирана храна за повечето хора.

В момента дегенеративно-дистрофичните заболявания на опорно-двигателния апарат се откриват при всеки трети човек на 30-годишна възраст, а на 60-годишна възраст – при почти всички!

Пасивната част на опорно-двигателния апарат е най-чувствителна към неблагоприятни ефекти: стави, сухожилия, връзки. И това се дължи на особеностите на тяхната структура.

Повърхностите на ставите са обвити с хрущялна тъкан – вид съединителна тъкан. Характеристика на хрущялната тъкан е, че самата тя е лишена от кръвни капиляри и следователно се храни индиректно по два начина: от надкостницата (тънка плочка между костта и хрущяла) и през ставната капсула, където кислородът и хранителните вещества се разтварят в синовиалната течност. Обикновено това е достатъчно, но тази характеристика обяснява защо хрущялната тъкан страда от всякакви съдови патологии. Нарушенията в кръвния поток автоматично водят до отклонения в хрущялната тъкан.

Хрущялната тъкан се състои от клетки и междуклетъчно вещество. Междуклетъчното вещество е представено от колагенови и еластинови влакна, които придават здравина на тъканите, и полизахаридни молекули – гликозаминогликани, представени от хондроитин и глюкозамин. Те са разположени между влакната и придават на структурата еластичност и абсорбиращи свойства поради способността да задържат водни молекули в тъканите. Междуклетъчният матрикс е структуриран и ясно организиран. По своята структура той е клетъчен и наподобява гъба. Това създава благоприятни условия за натрупване на токсични молекули ксенобиотици (вещества, чужди на тялото), поради което различни интоксикации и метаболитни нарушения имат вредно въздействие върху клетъчните елементи на тъканта: хондроцити и хондробласти (млади клетки). Производството на синовиална течност намалява, формират се условия за дегенерация на тъканите.

По този начин всякакви съдови промени, в резултат на които се нарушава притока на кръв в капилярите, било то високо кръвно налягане или атеросклеротични промени в съдовете, водят до проблеми със захранването на хрущялните тъкани.

Неправилното хранене, включително висококалорични, рафинирани храни с ниска хранителна стойност, бързата храна, води до отлагане на токсични метаболитни продукти в ставите. В допълнение, здравето на ставите се влияе негативно от: работа в опасни производства, живот в екологично неблагоприятна зона, хронична интоксикация и лоши навици. Разбира се, наследствената предразположеност, инфекциозните и автоимунните заболявания, както и метаболитните нарушения (метаболитен синдром, подагра), професионалните спортове с прекомерна травматичност, стресови тренировки, но далеч не оптимални за здравето, когато някои групи стави имат прекомерно натоварване, а други страдат от липса на движение. Съвременните профилактични препоръки казват: Ставите – всяка група трябва да се раздвижва през деня!

Осъзнавайки неотложността и широкото разпространение на проблема, за ефективна профилактика и корекция на дегенеративно-дистрофичните патологии на опорно-двигателния апарат, на базата на съвременни научни данни, специалистите на компанията Peptides са разработили комплекс «Хондромикc» + «Хондромикc крем-балсам». Високата ефективност на този комплекс се дължи на синергичното действие на неговите компоненти.

Капсулите «Хондромикc» поддържат нашите стави отвътре, като осигуряват на тъканите всичко необходимо за бързо възстановяване. От друга страна, крем-балсамът «Хондромикc» действа върху ставата отвън, като засилва ефекта на капсулите и осигурява локално обезболяващо действие.

Хондропротектор «Хондромикc» е комплексен препарат, който влияе върху процеса на възстановяване на хрущялната тъкан. Предотвратява развитието на дегенеративно-дистрофични промени в ставите и гръбначния стълб, увеличава синтеза на хиалуронова киселина – основният компонент на синовиалната течност, който осигурява плъзгането на ставата в ставната капсула; нормализира състава на ставната смазка. Помага за намаляване на болката и възпалението в ставите, а също така облекчава хрускането и сковаността на ставите.

Болките в ставите и мускулите могат да се появят внезапно. Хипотермия, травма, невралгия, артрит, артроза и много други външни и вътрешни фактори могат да причинят активирането на болковите рецептори. Кръвообращението в такива моменти е значително нарушено, което води до оток, който притиска нервните окончания и частична загуба на подвижност. Първото нещо, което трябва да направите в случай на болка, е да премахнете мускулното запушване, т.е. възстановете нормалното кръвообращение и осигурете адекватно захранване на ставите.

Крем-балсам «Хондромикc», имащ релаксиращ ефект, възстановява кръвообращението, облекчава отока, изстисква нервните окончания и възстановява подвижността и лекотата на ставите. Активните компоненти на препарата много нежно и внимателно облекчават спазмите на периартикуларната мускулатура в резултат на възпалителни процеси, подобряват локалното кръвообращение, ставното захранване и трофиката на околоставните тъкани.

Препоръки за употреба:

• възпалителни и дегенеративни процеси в ставите (артрит, артроза, остеохондроза, гонартроза, кoкcapтpoза, caкpoилeит и дp.);
• автоимунни заболявания и увреждане на съединителните тъкани (ревматизъм, системен червен лупус(вълчанка), травма и херния на междупрешленните дискове);
• травми (разтежения, изкълчвания, счупвания на връзки), възстановяване от наранявания;
• подагра;
• вродени и придобити анатомични нарушения (сколиоза, кифосколиоза, плоскостъпие и др.);
• повишена подвижност на костната система и гръбначния стълб, развита в резултат на наранявания или заболявания;
• Намаляване на плътността на костната тъкан (октеопороза);
• потискане образуването на нова костна тъкан (октеомалация).

* Комбинирайте с подходящият за вас пептиден биорегулатор

Начин на приложение:

«Хондромикc» 1 таблетка 2 пъти дневно по време на хранене.
Продължителността на курса е 4–6 седмици.
Нанасяйте балсам «Хондромикc» върху чиста кожа на проблемните зони 2-3 пъти на ден с нежни кръгови движения, докато се абсорбира напълно.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Certified Theta Healer
Neurographics Instructor
Access Bars practitioner
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *