Различните серии пептидни биорегулатори – прилики и разлики

Съвременната wellness-концепция за пептидна и непептидна биорегулация

Живеем в прогресивен свят на високи постижения и иновации, а медицината вече е на толкова високо ниво, че позволява на човек да живее достатъчно дълго. Но какъв ще бъде този живот? Всеки иска, дори в зряла възраст, да бъде в добра физическа форма, енергичен, активен, да се радва на живота. Как може да се постигне това? Как да увеличим ресурса си на пълноценна човешка жизнена активност?

Над тези важни въпроси работят медиците в компания Peptides. Основана през 2010 г., тя е напреднала в научните разработки в anti-age индустрията, изследва и прилага най-новите методи за предотвратяване на стареенето, разработва и предлага на пазара пептидни и непептидни биорегулатори, които предотвратяват риска от рак и свързани с възрастта, заболявания. В момента арсеналът на компанията включва над 300 уникални лекарства, които нямат аналози както в Русия, така и в чужбина.

Вече 10 години, като стратегически партньор на Института за биорегулация и геронтология в Санкт Петербург, нашата компания прави своя уникален принос за подобряването на човешкото здраве. Резултатите от многогодишни изследвания доказаха, че пептидните биорегулатори са в състояние да повишат устойчивостта на организма, когато са изложени на неблагоприятни фактори и да увеличат ресурса на човешкия живот, а препаратите на пептидна основа имат редица неоспорими предимства:

 •     ефективно отстраняват нарушенията на различни телесни системи;
 •     съвместими помежду си и идеално се комбинират с други лекарства, като подпомагат оздравителния ефект и намаляват/отстраняват страничните ефекти от тях;
 •     не са токсични и нямат симптоми на отнемане.

Създаването на нашите биорегулатори се основава на десетилетия усърдна работа на различни учени; тяхната ефективност и безопасност е доказана от много клинични проучвания. Всеки продукт, представен от компанията, има всички необходими сертификати и лицензи, както можете да се уверите сами на уебсайта на компанията. Убедени сме, че въвеждането на такива средства в ежедневието на милиони хора по света в крайна сметка значително ще подобри качеството им на живот.

Rēvilab – Многофункционални пептидни препарати против стареене

Revilab MLмногофункционални продукти с перорално приложение

Комплекс от съвременни къси пептиди, състоящи се от 2-10 аминокиселини. Особеността на anti-age протектори Revilab ML се крие в принципа на тяхното действие “all-in-one” (всичко в едно) – когато една капсула съдържа цял комплекс от пептидни и непептидни регулатори, специално подбрани за решаване на конкретен проблем.

Всяка от 9-те формулировки съдържа съчетание от къси пептиди, антиоксиданти, както и изграждащ клетките материал. Късите пептидни фрагменти на Revilab ML имат бърз ефект върху възстановяването на функциите на вътрешните органи.
Тези биорегулатори от последно поколение са насочени към забавянето на процеса на стареене, поддържането на нормално ниво на метаболитните процеси, предотвратяването и коригирането на различни патологични състояния; рехабилитация след сериозни заболявания, наранявания и операции.

Препоръки за употребата на Revilab ML:

 • Възрастни 1 капсула сутрин преди хранене.
 • Продължителността на приема от 4-6 седмици (профилактичен курс) до 4-6 месеца (в зависимост от настоящето състояние на организма и постигането желания краен резултат). При необходимост приемът може да се повтори. Повторни приеми са възможни през цялата година.

Rēvilab SL – Пептидни комплекси за сублингвална употреба

Първата в света серия от многокомпонентни препарати за сублингвално приложение, създадени за предотвратяване на дисфункции на различни системи и органи, за коригиране на съществуващи заболявания. Ефективността на тази форма на приложение се дължи на факта, че лекарството навлиза в сублингвалното пространство, запълнено от гъста мрежа от вени, разположени повърхностно под тънък слой на устната лигавица. Лекарството прониква през лигавицата и директно влиза в кръвта на горната куха вена, заобикаляйки системата на порталната вена и първичната трансформация в черния дроб. Като се вземе предвид директното навлизане в системната циркулация, скоростта на настъпване на ефекта е няколко пъти по-висока от скоростта на тази, когато лекарството се приема перорално.

Компонентите на препаратите от серията Rēvilab SL – пептиди и екстракти от растителен произход, са идеално комбинирани помежду си и имат целенасочен ефект върху първопричината за болестите, както и ефективно предотвратяват преждевременното стареене на тялото.

Препоръки за употребата на Ревилаб SL:

 • Профилактичен курс – приемайте сутрин, разпределяйки 4-6 капки върху лигавицата на устата;
 • При остри състояния – приемайте 2 – 3 пъти на ден, 15-20 минути преди хранене. Абсолютно съвместими с назначената от Вашият лекар терапия;
 • При нужда продължете терапията с подходящите за целта биорегулатори.

Ползи от приложението на сублингвално лекарство

Сублингвалният метод е оптимален за използването на силно активни вещества в ниски концентрации, към които и се отнасят пептидите. Бионаличността се осигурява от високата плътност на венозните и лимфните съдове в лигавицата и подлигавицата на сублингвалната област и не отстъпва на тази при подкожните инжекции. Веществата, които постъпват в тялото чрез сублингвално приложение, не се влияят от храносмилателните ензими, агресивната среда на стомашния сок и навлизат в кръвта, заобикаляйки черния дроб. В официалните документи на СЗО сублингвалният метод е признат като достойна алтернатива на подкожното приложение,  2-5 минути.

Пептидни комплекси в разтвор, естествени пептиди

Преди появяването на тази съвместна разработка на компанията Peptides и Института по биорегулация и геронтология в Санкт Петербург, пептидните биорегулатори от естествен произход бяха представени или под формата на инжекции, или под формата на капсули за вътрешна употреба.

В резултат на плодотворната работа на нашите учени е разработена поредица от естествени пептидни биорегулатори за външна употреба, които през времето са доказали своята ефективност.

Получените пептидни комплекси (ПК) се нанасят върху вътрешната повърхност на предмишницата по хода на вените и се втриват, докато не се абсорбират напълно. След 7-15 минути пептидите се свързват с дендритни клетки, които осъществяват по-нататъшния си транспорт до лимфните възли, където пептидите се „трансплантират“ и се изпращат с кръвния поток до желаните органи и тъкани.

Препоръки за използването на пептидни комплекси в разтвор (профилактичен курс):

 • Нанесете 6-8 капки върху вътрешната повърхност на предмишницата и разтривайте, докато не се абсорбира напълно. Продължителността на курса е 1-3 месеца.

Цитогени – Пептидни биорегулатори на базата на синтезирани пептиди

Науката не стои на едно място и с течение на времето беше идентифицирана активна аминокиселинна последователност, която предизвиква промени в клетките, от които се нуждаем. Така бяха разработени биорегулатори, базирани на къси пептиди – цитогените.

Късите пептиди дават по-бърз ефект, стартирайки функцията за възстановяване на вътрешните органи в началния етап. В бъдеще, за да се запази положителната динамика в терапията, се препоръчва да започнете да приемате цитономакси.

Цитогените могат да се приемат както с профилактична цел, така и с цел коригиране на различни състояния в комбинация с лекарствена терапия. За да се предотврати появата на свързани с възрастта промени, нарушения във функционирането на различни системи и органи, се препоръчва да се приема по една капсула два пъти дневно, преди храна, в продължение на 30 дни. Корекция на вече съществуващи нарушения в комплексната терапия включва прием на 2 капсули 2-3 пъти на ден в продължение на 30 дни.

Препоръки за употреба на цитогени (профилактичен курс):

 • По 1-2 капсули 1-2 пъти на ден преди хранене. Продължителността на приема е 10-30 дни. Препоръчително е да повторите курса след 4-6 месеца.

Цитономакси – Пептидни биорегулатори на основата на естествени пептиди

Разработката на Института по биорегулация и геронтология в Санкт Петербург е изключителна високоефективна технология за изолиране на пептидни фракции с ниско молекулно тегло от животински органи и тъкани. Биорегулаторите, базирани на естествени пептиди, спомагат за забавяне на преждевременните промени, свързани с възрастта, и нормализират метаболитните процеси в клетките на тялото, като задействат естествения им процес на обновяване, намаляват риска от рак и увеличават продължителността на живота.

Положителните резултати при използване на цитономакси са доказани от многогодишни клинични изследвания. Тези пептидни биорегулатори са безопасни за употреба, тъй като те не са лекарства, нямат странични ефекти и симптоми на отнемане.

Препоръки за използване на цитомакс (профилактичен курс):

 • 1-2 капсули сутрин 30 минути преди  хранене. Продължителността на приема е 1-3 месеца. Препоръчително е да повторите курса след 1-3 месеца.

Лингвални цитогени – Биорегулатори на базата на синтезирани пептиди в сублингвална форма на приложение

Пептидни препарати от клас ”Цитогени” в сублингвална форма – класика в нова форма. Сублингвалното приложение има редица предимства: няма загуба на време, частична хидролиза на лекарствата, има незабавно улавяне на активните вещества от сублингвалната венозна мрежа. При сублингвалните монопептиди дневната доза се намалява 2 пъти в сравнение с капсулираните монопрепарати от клас “Цитогени”, дозата цитогени в сублингвална форма е 100 μg на 1 ml. В допълнение, новото поколение лекарства има значителен плюс – способността за по-точен избор на индивидуална доза.

Препоръки за използването на лингвалните цитогени (профилактичен курс):

 • Да се приема под езика 5-6 капки 10-15 минути преди хранене, 3-4 пъти на ден. Продължителността на приема е 1 месец. Препоръчва се да се повтори след 3-6 месеца.

Цитномакси лингвали- Биорегулатори на основата на естествени пептиди в сублингвална форма на приложение

Новата лигвална линия на пептидни биорегулатори включва лекарства от клас “Цитономакси”. Концентрацията на активното вещество в тях се различава от тази в капсулирани препарати. Това решение се дължи на нова форма на използване на биорегулатори, тъй като осигурява по-висока бионаличност на лекарството и скоростта на неговото действие. Освен това, благодарение на сублингвалната форма на приложение е станало много по-лесно да се коригира дозата в зависимост от проблема и нуждите на човека.

Лингвалния цитомакс, подобно на класическите капсулирани, е предназначен за определени системи на човешкото тяло или отделни органи. Показвайки биологична активност по отношение на определени тъкани, подезиковият цитомакс осигурява функционалната активност на органа на ниво, което съответства на възрастта и общото състояние на човека.

Препоръки за използване на лингвалните цитомакси (профилактичен курс):

 • Да се приема под езика 10-15 минути преди хранене, 5-6 капки 3-4 пъти на ден. Продължителността на приема е 1 месец. Препоръчва се да се повтори след 3-6 месеца.

Медицински екип на компания Peptides
Валя Тодорова
Сертифициран специалист на Федералната държавна образователна институция за ДПО “Институт за повишаване на квалификация на Федералната медико-биологична агенция”, квалифициран консултант по пептидни и непептидни биорегулатори \ Санкт Петербургски институт по биорегулация и геронтология.
Certified Theta Healer
Neurographics Instructor
Access Bars practitioner
Направи запитване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *