Комплексно приемане на пептидни биорегулатори

Препоръчителни схеми за приемане на натуралните пептидни биорегулатори в комплекс:
1Храносмилателна системаVladonix Svetinorm Suprefort Stamakort
2Сърдечно-съдова системаVentfort Chelohart Vladonix Svetinorm
3Централна нервна системаCerluten Ventfort Svetinorm Vladonix Endoluten
4Имунна системаEndoluten Vladonix Ventfort Bonomarlot Svetinorm
5Опорно-двигателен апаратSigumir Ventfort Vladonix Bonothyrk Gotratix
6Въглехидратна обмянаSuprefort Ventfort
7Липопротеинов обменSvetinorm Suprefort Ventfort
8Щитовидна железаThyreogen Ventfort
9Лъчетерапия или химиотерапия, йонизиращо лъчение, други вредни факториVladonix Svetinorm Endoluten Bonomarlot Ventfort Cerluten Glandokort
10ОчиVisoluten Cerluten Ventfort Endoluten
11Отделителната (пикочна) системаVladonix Chitomur Pielotax
12Мъжка полова системаTestoluten Libidon Glandokort Vladonix Endoluten
13Професионален или психо-емоционален стрес, други вредни факториVladonix Endoluten Glandokort
14Женска полова системаZhenoluten Thyreogen Ventfort Vladonix Endoluten
15Дихателна системаVladonix Taxorest Ventfort
16Тежки физически натоварвания, професионален спортVladonix Sigumir Ventfort Gotratix Cerluten
17Невроендокринна системаThyreogen Cerluten Ventfort Bonothyrk Glandokort Endoluten

Изследователски екип на Санкт Петербургския институт по биорегулация и геронтология при Руската Академия за Медицински Науки повече от 30 години провежда в големи мащаби многочислени изследвания за изучаване на ефективността на пептидните биорегулатори. Днес, благодарение на многогодишният опит в работата с пептиди и други групи геропротектори, научният колектив на Санкт Петербургския институт притежава огромен опит в тази област. На тази основа бяха разработени схеми за комплексно приемане на пептидни биорегулатори, които могат да бъдат препоръчвани в различни ситуации. Изучаване принципа на действие на пептидните биорегулатори показва, че приемането на подходяща комбинация от пептиди води до по-добри резултати.

Например, ако е нужно да се въздейства върху функцията на ЦНС (централната нервна система) е разумно препарата предназначен за възстановяване на функцията на главния мозък да се съчетае с препарат, предназначен за възстановяване на кръвоносната система. По този начин ще бъде подобрено кръвоснабдяването на клетките на главния мозък и възстановяването на функциите в цялост ще бъде по-ефективно. Ако се добави и препарат, предназначен за възстановяване на функцията на черния дроб, подобряващ липидния обмен, то ще се понижи образуването на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове, което ще доведе до още по-добро кръвоснабдяване и в този случай функцията ще бъде възстановена по успешно.

Научните сътрудници на института са разработили схеми за комплексно приемане на пептидните биорегулатори, препоръчителни за приемане в определени ситуации. Тези комплекси се състоят обичайно от 2, 3 и понякога 4 препарата, с помощта на който е възможно най-ефективно да се възстанови функцията на тази система, към която са насочени. Важно е да се отбележи, че пептидните биорегулатори се съвместяват много добре по между си. Те се съчетават също така с всякакви други лечебни препарати/медикаменти, който са предписани от лекар за лечение на каквито и да било заболявания. Те се съчетават добре и с други Биологично – активни добавки, в това число хранителни добавки, напитки и т.н. По тази причина пептидните биорегулатори са изключително подходящи за приемане.

Важно е да се подчертае, че пептидните биорегулатори нямат противопоказания. В продължение на повече от 40 години са проведени огромно количество клинични тестове и учените не са открили никакви противопоказания при приемането на тези препарати. Противопоказанията, отбелязани на опаковката/листовката, например за индивидуална непоносимост към компонентите, са там заради задължителното изискване от закона, което трябва да се изпълни. Те са отбелязани на всички лекарствени препарати, биологично активни добавки и козметични средства. Същото се отнася и по отношение на бременността и кърменето. Това е един особен период в живота на жената, в който тя не трябва да приема никакви препарати.

Пептидните биорегулатори са на пазара и се приемат от потребители повече от 30 години. В течение на този и на изпитателния период, тези препарати са приемани от повече от 15 милиона човека. За всичкото това време учените нито веднъж не видяха отрицателно въздействие, негативно влияние, странични ефекти, усложнения, лекарствени зависимости и т.н., с изключение на отделни алергични реакции – единици за целия този период. Трябва да се има в предвид, че склонността към алергии при хората значително е нараснала и разбира се, алергична реакция може да се получи към който и да е компонент в различните средства.

Разработвайки и предоставяйки дадените комплекси за приемане на пептидни биорегулатори, изследователската група се стреми да даде отговори на често задаваните въпроси по отношение на комбиниране и приемане на пептидните биорегулатори.
Ние смятаме, че тази информация ще стане мощен инструмент за вашето здраве и активно дълголетие.